Szerintetek lehetséges heti egyszeri közösségi média és kommunikációs felületek használatával "teljes" életet élni?
Több egyetemen belüli és szakkolégiumi szervezetben és csoportban vannak vállalt feladataim, kötelezettségeim, amiket nagyon szeretek csinálni, viszont a tavaji évben taccsra tették a kreativitásomat.
A nyáron mikor kb csak minimálisan, kis ügyek miatt kellett e-mailezzek, emberekkel kommunikáljak, akkor konkrétan szárnyaltam, év közben viszont annyira leszívja az agyamat az, hogy Messengeren/e-mailben/Facebookon kell beszéljek emberekkel, hogy nem igaz... Az a baj, hogy az ember elkezd egy fontos beszélgetést (aminek a lezárása nélkül nem tud továbbhaladni), és ha csak hébe-hóba válaszol az illető, akkor az ilyen beszélgetések elhúzódnak órákig... azalatt meg várom, hogy írjon, közben másokkal is elkezdek beszélni, és csak görgetem a facebookot, gyakorit, youtubeot értelmetlenül.
Azokat kérdem, akiknek sikerült valamilyen rendszert kialakítaniuk (és hasonlóan sok emberrel kell beszéljenek, posztokat írjanak), hogy mennyire működne, ha heti 1x max 2 órát szánnék az ilyenekre, és azon kívül akinek mondanivalója van, az megtalál telefonon? Vagy ha szerintetek ez nem működik, nektek mi vált be? Nagyon éles határt szeretnék húzni a "munkaügybeni" chatelés és az életem többi része között, mert így nem tudok soha elmélyülni a festésben, írásban, és nem haladok a kis dolgaimmal.
*tavaly
(bocsesz)
Szerintem a sürgős dolgokat telefonon érdemes mebeszélni. Semmi értelme annak hogy 10 perc után megnézni az üzeneted és visszaír 20 perc múlva egy mondatot..írd meg hogy inkább hívjon fel vagy te felhívod, cseréljetek számot.
Az email szerintem jobb sok esetben. Nyoma van, átláthatóbb, nyilván lehet dokumentumot is küldeni. De Messengeren üzengetve tényleg képtelenseg gyorsan elintézni valamit a mellett hogyha sokat beszélsz valakivel nem tudod visszanézni a 2 hónappal előtti beszélgetéseiteket csak 1 óra alatt. Ezt az emailben 5 perc alatteg tudod tenni, mert van címe az üzenetnek, és tudod csoportosítani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!