Csak én látom így vagy tényleg visszavonhatatlanul
megvaltoztak az emberek?
Szimplán csak tél van. Ilyenkor mindenki kicsit depisebb, és senlinek sincs kedve kimozdulni a hodegbe, 500 ruhát felvennie, és még úgy is fagyoskodni...
dec. 28. 18:48
12/17 A kérdező kommentje:
Egy teljesen normális kérdést tettem fel arról amit Én a környezetemben mostanában észrevettem. Nem, nem cserélem le a barátaimat, nem milliós összegű programokat szervezünk ugyanis én is spórolok, szimplán mintha kedvetlenebbek lennének, csak találgatás volt részemről a többi. Miért kell egyeseknek rám támadni hogy menjek vissza stb? Még ha bárkit sértegetnék rendben van, de ez...
Nem csak egy sima kérdést írtál ki. Kb olyan negatív általánost írtál az itthoni magyarokról, mint amit #9 írt rólad/a kint dolgozó magyarokról. Te is magadra vetted #9 kommentjét, és ugyanolyan védekező, sértett stílusban írtál rá, mint amit sérelmezel a többiektől.
dec. 28. 19:02
Átérzem. Én két éve jöttem haza Németországból a gazdasági helyzet miatt és nagyon várom, hogy újra lelkileg kiegyensúlyozottabb, kedvesebb emberek között legyek.
Ma már 10/9 ember aki külföldön dolgozik nem azt mondja ha hazajön, hogy milyen jól keres, hanem hogy milyen normálisak az emberek és nyugodt a légkör.
Aki nem érti, mert nem tartózkodott huzamosabb ideig külföldi emberek között legalább 2-3 hónapot annak javaslom, hogy próbálja ki ha teheti! Nem tudom, hogy a turáni átok vagy mi okozza, de tényleg olyan mintha nehezebb lenne az ember szíve mikor leszáll ferihegyen.
dec. 28. 19:58
15/17 A kérdező kommentje:
A védekező sértett stílusom talán érthető mivel semmi olyat nem írtam amire neki olyat kéne írnia hogy takarodjak vissza. Éppenséggel ha azt írtam volna hogy az egész ország depressziós és szidom összevissza akkor oké, jöjjön ő meg azzal hogy a kinti magyarok ilyenek-olyanok. De mire jó ez? Nekem ujabban itthon kicsit zárkózottabbnak tűntek az emberek a saját környezetemben. Ettől még nem lesz itthon mindenki szerencsétlen meg minden kint dolgozó magyar nagyképű. Nem kell az ördögöt is belelátni mindenbe. Én ezt olyantól is hallom aki itthon él, főleg a covid óta.
Covid óta én is észrevettem pár változást a közvetlen környezetemben: a legtöbben pesszimistábbak lettek, mellé szókimondóbbak, viszont olyanok is akadnak, akik az említett idő óta még inkább igénylik mások társaságát, így pl. több közös programot szervezünk.
Közeli rokonaim közül meg többen is mondják, hogy Covid óta nem bírják a tömeget, és komolyan igyekeznek ezt a lehető leginkább elkerülni, holott ilyennel régen nem volt gondjuk. Mindezt több korosztályból.
dec. 28. 21:54
Én is ilyen vagyok, mint amit leírtál, évek óta nem járok társaságba, hiába hívnak, nem is nagyon beszélek régi haverjaimmal. Ennek több oka is van. Egyrészt hétfőtől-péntekig dolgozom majd minden héten, kevés szabadságom van egy évre, amit pihenésre, fontos teendők intézésére, vagy hosszabb nyaralásra használok fel. Nem nagyon fér bele az időmbe és fáradt is vagyok ahhoz, hogy bulizzak vagy össze-vissza járkáljak szabadnapjaimon vagy hétvégéken. Másrészt elég távol lakunk egymástól, max. interneten tudjuk tartani a kapcsolatot, ami miatt évek alatt ellaposodik a kapcsolat az újabb közös élmények hiánya miatt.
dec. 29. 10:40
Kapcsolódó kérdések: