Jogos, hogy egy haláleset után ezt szeretném?
A mai nap halt meg egy közeli hozzátartozóm. Mit ne mondjak, borzasztó érzés. De most ezt nem is szeretném részletezni, csupán érdekelne mások véleménye, hogy ilyenkor elfogadható-e, hogy csak a szűk családdal, egyedül szeretnék lenni. Holnap párommal kéne mennem karácsonyozni az ő családjához, nekem ehhez semmi kedvem, de erőlteti, mert szerinte csak ott kéne lennem, semmit nem várnának el, csak menjek el, mert neki ez fontos.
Tényleg neki van igaza és embereljem meg magamat?
Nincs igaza.. semennyire sem megértő a párod.
Nekem sem lenne ilyenkor kedvem karácsonyozni..
Nekem 5 éve pont ilyenkor halt meg édesapám.
Ha a párom így viselkedne, mint a tiéd, holnapra már nem lenne a párom.
Teljesen normális a reakciód, a párod meg egy önző, érzékeltlen tuskó. Ahelyett, hogy melletted állna, amikor a legnagyobb szükséged lenne támogatásra, most gyakorlatilag még ő is csak nehezíti a helyzetedet.
A megfelelő fontossági sorrend:
1. Önmagad
2. Családod
3. Párod (ha még nincs vele családod)
4. Párod családja
Jogosan érzed azt, amit.
Nincs igaza.
Nem kell menned csak ha úgy érzed hogy mennél.
A párod ritka érzéketlen ha nem érti meg hogy jelenleg gyászolsz.
Nem kell lenézni a másikat emiatt.
Lehetséges, hogy a párod csak jót akart, hogy kikapcsolódj és elterelje a gondolataidat.
Teljesen normális, ha nem szeretnél menni.
A probléma ott van, hogy nem túl megértő ebben és nem eléggé empatikus.
Ne foglalkozz semmivel sem. Egyszerűen azt tedd, amit szeretnél.
Aki itt azt írja, hogy jót akart azzal, hogy erőlteti, meg szinte már az érzelmi zsarolás határait feszegeti ("nekem ez fontos"), az mégis melyik univerzumban él?
Igen, lehet olyan, hogy valaki azt gondolja, hogy a másiknak jobb lesz, ha kicsit kimozdul, de amikor világosan látszik, hogy rohadtul nem akarja, de ő még ezek után is erőlteti, ott kizárt, hogy segíteni akarjon. Nem. Egyszerűen tapintatlan, és önző. Neki egyedül az számít, hogy tetszeleghessen a családja előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!