Voltatok már olyan esküvőn ahol nemet mondtak?
Nem tudom elképzelni, hogy előfordulhatna ilyen, a házasság vagy önként jön létre szerelemből, vagy valamilyen elrendezett házasság bizonyos társadalmi-vallási körökben. Ez utóbbi esetekben azonban valószínűleg akkora a család és a közösség befolyása, hogy senki sem merne ilyet tenni. Akik ilyen szigorú közösségben éltek, kitagadva egy ilyen után nem tudnának érvényesülni a nagyvilágban.
Normális esetben is persze előfordulhat olyan, hogy valaki egy kicsit elbizonytalanodik az esküvője napján, de akkor se fog nyilván nemet mondani. Ezzel önmaga hitelességét is lerombolná. Olyanról már olvastam, hogy valaki kinyögte az igent, aztán úgy volt vele, hogy legfeljebb elválik.
Egyetlen egyszer olvastam egy regényben, ami egy igaz történeten alapult, hogy egy nő hirtelen rájött, hogy ő ezt még sem akarja, és megszökött az esküvőjéről. Az durva lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!