Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Voltatok már olyan esküvőn...

Voltatok már olyan esküvőn ahol nemet mondtak?

Figyelt kérdés
Hogyha igen kérlek meséljétek el az egészet, hogy mik voltak az előzmények és mi követte ezt, érdekes tapasztalat lehet.

dec. 21. 00:01
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Esküvőn nem szoktak nemet mondani, az a lánykérés...
dec. 21. 00:24
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem voltam még semmilyen esküvőn, de tudom, hogy mi a szabály. Ha valaki nemet mondott, akár viccből, akár komolyan, akkor másodszor is megkérdezik, hogy biztosan nemet mond-e, és ha másodszor is nemet mond, akkor nem jön létre a házasság. Ha másodszorra igent mondott az illető, akkor az igen az érvényes.
dec. 21. 00:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2.csak ki az aki ezek után elvenne vkit.
dec. 21. 07:04
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom elképzelni, hogy előfordulhatna ilyen, a házasság vagy önként jön létre szerelemből, vagy valamilyen elrendezett házasság bizonyos társadalmi-vallási körökben. Ez utóbbi esetekben azonban valószínűleg akkora a család és a közösség befolyása, hogy senki sem merne ilyet tenni. Akik ilyen szigorú közösségben éltek, kitagadva egy ilyen után nem tudnának érvényesülni a nagyvilágban.

Normális esetben is persze előfordulhat olyan, hogy valaki egy kicsit elbizonytalanodik az esküvője napján, de akkor se fog nyilván nemet mondani. Ezzel önmaga hitelességét is lerombolná. Olyanról már olvastam, hogy valaki kinyögte az igent, aztán úgy volt vele, hogy legfeljebb elválik.

Egyetlen egyszer olvastam egy regényben, ami egy igaz történeten alapult, hogy egy nő hirtelen rájött, hogy ő ezt még sem akarja, és megszökött az esküvőjéről. Az durva lehetett.

dec. 21. 08:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Olvasgass a redditen ilyen témákat, ahol balul sültek el az esküvők. Ott van egy csomó elég részletesen.
dec. 21. 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Ilyenen nem voltam még. Olyan viszont történt már, ismerősök körében, hogy az esküvő előtt 1.5-2 héttel mondták le azt. Ők mondjuk azóta is együtt vannak.
dec. 23. 16:47
 7/7 anonim válasza:
Még nem de jó szar érzés lehetett akinek nemet mondtak..
jan. 13. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!