Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit vigyek az orvosomnak...

Mit vigyek az orvosomnak ajándékba, vmi nagyon kicsi és szimbolikusat cserébe azért, mert mégsem mentem a megbeszélt időpontban?

Figyelt kérdés

Kezdjük azzal, hogy külföldön élek, ami azért is fontos, mert amúgy Túró Rudit vinnék kb., szóval ilyen árkategóriájú szimbolikus vmire gondoltam, de ez azért is fontos, mert ahol én élek, szerintem nincs hálapénz vagy túlzott korrupció, vmennyi persze mindenhol van, de nem magyar méretekben, és persze a szokások is mások, most mégis itt kérdezlek meg titeket, kedves magyar felhasználó barátaim, pláne miután leírom a miértet is:

Sima állami szakorvos, ám amióta itt élek, már 15 éve, ugyanahhoz járok évente egy szervem általános éves ellenőrzésére, és ráadásul nem is csak orvos, hanem szakterülete professzora, azért is választottam őt, és hiába állami orvos, nem magán, mindig csak hónapokkal előre lehet időpontot foglalni hozzá, ráadásul olyan az időpontfoglaló rendszer, hogy egy héttel vagy pár nappal az időpont előtt hívnak vagy SMS-t kapok emlékeztetővel és azzal a kérdéssel, hogy megyek-e vagy sem, meg persze az emlékeztetővel, hogy ha azt mondjuk, hogy igen, de mégsem megyünk, akkor más elől vesszük el a lehetőséget, amit magamtól is tudok persze, most mégis az történt, hogy nagyon vártam ezt az orvosi vizsgálatot, három hónapja foglaltam mára időpontot, jóvá is hagytam, hogy igen, emlékszem, megyek, aztán elszórakoztam az időmet ma, mondjuk hasznos, fontos és tényleg sürgős dolgokkal, bár annyira azért nem volt sürgős, hogy emiatt akkor szálljak föl a buszra, amikor az időpontom volt, a rendelő pedig a város másik felében van, ráadásul mindig direkt az utolsó, legkésőbbi időpontját választom, hogy tutira odaérjek, most viszont pár megálló után inkább leszálltam a buszról, mert arra gondoltam, hogy úgysem vár meg, akkor meg minek fizessek a buszozásért, ugye, a késői időpontnak ez a hátránya, hogy nincs már titkárság sajnos, hívtam őket, hogy kések, várjon meg, de sejtettem, hogy nem veszik fel, nincs már ott ilyenkor senki... Az ő szobájának direkt számát meg nem tudom sajnos, talán legközelebb megkérdezem tőle, mert ha felhívom az egészségbiztosítóm telefonos szolgáltatását, amíg vki segíteni tud a nyomja meg ezt és nyomja meg azt végtelen útvesztőjében, addigra oda is értem volna busszal fölöslegesen szerintem, úgyhogy inkább leszálltam...

Így viszont tán haragszik rám, hogy fölöslegesen várt rám, tán aggódott is értem, hogy történt valami velem, szóval emiatt vinnék neki legközelebb vmit.

Tehát a lényeg az, hogy most lelkiismeret-furdalásom van, hogy egyszerűen nem mentem, tán nem ment előttem sem vki és csak várt, várt, tán átkoz is épp engem teljes joggal, talán írok neki orvosi szaktanácskérés helyett bocsi üzenetet is, de arra gondoltam, hogy februárban, amikorra sikerült új időpontot foglalnom hozzá, vinnék neki vmi apróságot, nem tudom, mit, csokit vagy itókát vagy inkább ne fogyasztásra szánt terméket? Tán vmi apró maradandót?

Rajzoljak vagy alkossak máshogy vmit neki bocsánatkérésként, mint egy óvodás?

Mondjuk most eszembe jutott pl. egy könyvjelző, az pici, olcsó, szimbolikus, tán még tudok is alkotni csomózással hímzőfonalból, vagy túlzás lenne? Zavarba jönne? Persze ezt egyikünk sem tudhatja előre...

Mi a jobb, ha én készítem vagy ha veszek neki?

De olyan rosszul érzem most magam emiatt, hogy ilyen megbízhatatlannak jöttem ki, és ezt szeretném kompenzálni vhogy vmivel neki...

Pláne, hogy amikor nem rég voltam nála pár hónapja, adott beutalókat két külön vizsgálatra is, majd hozzátette, hogy a vizsgálatok után menjek rögtön vissza hozzá az eredményekkel, amihez most azonnal (akkor, amikor nála voltam pár hónapja) foglaljak időpontot hozzá, ez volt a mai, amit elbaltáztam... :(

Szerintetek?

ma 18:29
A kérdező szavazást indított:
Nem kell semmit vinni, csak írj neki, ha lehet!
Inkább vegyél vmit!
Inkább alkoss vmit!
Egyéb, kifejtem
6 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Hát, azután hogy szórakoztál az idejével nem hiszem hogy egy túrórudi sokat nyomna a latba. Mondjuk ezek után nekem képem se lenne elmenni hozzá, amiatt meg ne aggódj hogy ő aggódna, max mérges mert miattad ült ott potyára.
ma 18:38
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

A turó rudi kb vicc kategoria lenne mintha még ki is gúnyolnád. Komolytalan.

Egy szemtol szembeni egyenes gerinces bocsanat talán még elmegy.

ma 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
Vasárnap esti kamu.
ma 18:43
 4/5 anonim ***** válasza:
92%

"mert ahol én élek, szerintem nincs hálapénz vagy túlzott korrupció, vmennyi persze mindenhol van, de nem magyar méretekben"

Mert szerinted Magyarországon mekkora hálapénz vn?

Meg most komolyan egy túrórudival szúrnád ki a szemét?

ma 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Jesszus, nagyon túlgondolod… Állami orvos nem fog ezen morfondírozni, hogy vki nem ment, inkább még jól is jön neki. Nem, nem ül ott potyára, rendszerint több időpont van kiosztva, mint amennyi kényelmesen beleférne a rendelési időbe. Egy körmös vagy fodrász tök más, ott valóban megszívatod őt is, ha nem mész. Akivel kicsesztél, az egy másik paciens, akinek mondjuk tök jól jött volna az időpontod. Ne vigyél semmit, szerintem ez tök ciki lenne, és magyarázkodni sem kell, egyszerűen legközelebb menj el vagy mondd le időben!
ma 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!