Ma hívott egy nő, hogy én őt hívtam telefonon. Mégis hogyan? Többi lent.
Figyelt kérdés
Be is mutatkozott, és említette, hogy kerestem. Viszont én nem hívtam, még a telefon is a kezemben volt és tudom, hogy rá sem nyomhattam semmire. A listán sem szerepelt a száma, csak az, hogy ő hívott engem elvileg vissza. Mi lehet ez? Máskor nekem is volt ez igaz, visszahívtam és azt mondta nem hívott, ő nem tud róla. Valakik megbuherálták a rendszert valahol? Álhívások a saját számainkról?nov. 20. 17:19
1/12 anonim válasza:
A mai csalások már ezzel a módszerrel mennek. Hívó fél hamisítás (caller ID spoofing) a módszer, amivel olyan hamis adatot küldenek ki a szolgáltatónak, amivel a hívó felet másnak tüntetik fel. Az adótorony már ezzel a hamis adattal építi fel a hívást, így valaki más száma csörög ki az áldozatnál a valódi hívó helyett.
Egy kicsit hosszabban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Sajnos igen, engem is hívott már párszor ez a kínai hang! Azonnal kinyomtam!
nov. 20. 17:25
3/12 anonim válasza:
Ahogy #1 írja, én is hívtam vissza így egy nőt, mert az ő számáról kerestek látszólag
4/12 anonim válasza:
Én is jártam már így. Visszahívtam. Nem nagyon értetlenkedett; mondta, hogy nem én vagyok az első, aki tőle "hívást" kapott. Azt is mondta, hogy utána fog járni ennek. Hogy mire jutott, azt nem tudom.
5/12 anonim válasza:
kérdező / 2-esnek. Jó pár kínai hívást már le tilottam. De a kinai gép hang még néha fel fel hív.
6/12 anonim válasza:
Ugyanez történt meg velem is. Szerintem ki fogják javítani.
7/12 anonim válasza:
Nekem ma volt egy bejövő hívásom, felvettem és megkérdezte a nő, hogy miért keresem. Mondtam neki, hogy ő hívott engem, erre mondja, hogy neki volt bejövő hívása.
8/12 anonim válasza:
Én SMS-t kaptam egy tök noném mobilszámról: "Később visszahívhatlak?" --> ez állt benne, és Yettel-es szám volt. Visszaírtam, hogy persze, hogyne, mert először arra gondoltam, hogy lehet egy régi ismerősömnek változott meg a száma. De aztán egyre jobban elgondolkodtam, hogy mi az, hogy "vissza", mikor én nem is hívtam senkit. Aztán persze nem is hívott vissza, úgyhogy végül töröltem a számot.
9/12 anonim válasza:
Engem egy faszi hívott fel múktkor azzal, hogy volt tőlem egy nem fogadott hívása, közben én nem is hívtam már hetek óta senkit. Aztán ott értetlenkedett, én meg letettem.
10/12 anonim válasza:
Lelopták a számod. Ezek ilyen netes hívás kezdeményezések, VPN, vagy mi a franc. Nekem is voltak ilyenek mostanában és sokan bejelentést is tettek a rendőrségen, hogy adatot loptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!