Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Volt egy kérdés az oldalon...

Volt egy kérdés az oldalon egy szellemileg visszamaradott gyerekről. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Egy csávó mesélte, hogy egy termálfürdőben lazult a vízben, mire egy házaspár is megjelent a közelében, akiknek a gyereke valószínűleg autista lehetett és elkezdett torkaszakadtából üvölteni hosszú perceken át. A csávó mérgesen nézett rájuk, mire a gyerek apja azt mondta neki, hogy ha nem tetszik valami lehet másik medencét keresni. Erre a csávó még mérgesebb lett és azt kérdezte, hogy miért nem lehetett otthon hagyni ezt a "genetikai zsákutcát". Ilyen helyzetben gondolom az a teendő, hogy szépen továbbállunk, de valóban mindenki másnak kell alkalmazkodnia egyetlen emberhez? Nem fordítva? Én is kerültem már hasonló helyzetbe a buszon és őszintén szólva nagyon zavart, de nem tettem semmit. Mögöttem ült egy autista kisfiú az anyjával, a gyerek 1,5 órán keresztül püfölte a széktámlámat és üvöltött mint egy fába szorult féreg. Nem tudtam átülni sajnos, mert tele volt a busz. A többiek számos alkalommal szóltak az anyukának, hogy hallgattassa el végre a gyereket, de még neki állt feljebb. Megváltás volt, mire megérkeztem a végállomáshoz. Ilyenkor mi a helyes lépés? Meghunyászkodni, ahogy én is tettem vagy pedig fellépni a helyzet ellen?
ma 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Szigszalaggal leragasztani a fogyatékos nyomorult száját, ha már az anyja nem csinál semmit.
ma 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne az alap, hogy elnézést kérnek a szülők, nem az, hogy nekik áll fejjebb. Nyilván mindenkinek joga van ott lenni, de ha a gyerek viselkedése zavar másokat, nem jogos, hogy másnak kelljen távoznia miatta. Ha elnézést kérnek, úgy elnézőbb az ember is. Nem kell a felesleges feszkó.
ma 09:36
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Attól mert beteg, fogyatékos még nevelni kellene, sőt még több foglalkozást, magyarázást igényelne.
ma 09:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem a gyerek tehet róla és, hogy rengeteg türelmet és megértést kíván meg mindenkitől ez a helyzet. De ha a szülők mégjobban megnehezítik, akkor mi van?
ma 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk van a családban beteg gyerek, de a szüleinek van annyi esze, hogy nem viszi ilyen helyekre. Sajnos az emberek többsége önző, azt hiszi, hogy csak ő van a világon meg a gyereke. És ez sajnos igaz az egészséges gyermeket nevelő szülőkre is. Én már attól is idegbajt kapok, ha kettesben el szeretnénk menni vacsorázni a párommal és a drága szülők magukkal rángatják a hároméves gyereket az étterembe, aki egész idő alatt az asztalok között rohangál ordítva.
ma 10:05
 6/7 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, apa vagyok, szerencsére egészségesek a gyerekeim, nem kerülök velük ilyen problémás helyzetbe.

Ugyanakkor szülőként inkább együttérzek az ilyen szülővel és épp ezért türelmes vagyok, vagy mint a medencés helyzetben én mentem volna el onnan. Iszonyú teher ilyen gyerekkel élni, őt felnevelni.

Két megjegyzést tennék a medencés sztorihoz:

1. A szülők helyében nagyon megválogatnám, mikor, milyen közösségi helyre mennék autista gyerekemmel. Pont azért, mert ilyen helyzetbe nem akarok kerülni, ill. a gyerekemnek sem jó, hiszen nyilván azért üvölt, mert ő sem érzi jól magát ilyenkor a bőrében.

2. Az olyan megjegyzés a haverod részéről, hogy genetikai zsákutcának nevezi a gyereket, semmiképpen sem a konfliktus megoldása felé vezet, hanem csak azt élezi.

A termálfürdőre legalább mondhatjuk, hogy nem muszáj autista gyerekkel odamenni. Buszozni adott esetben lehet, hogy muszáj. Nyilván a szülőtől is elvárható, hogy próbálja csökkenteni a problémát, de a többiektől is elvárható, hogy próbáljanak türelmesek lenni.

ma 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj ha fellépsz, akkor a beteg gyerekét fogja az ilyen rohadék "szülő" pajzsként maga előtt tartani, mintha vele lenne bajod és őt támadnánd. Pedig pont az ilyen anyukákat kéne nagyon durván felképelni. Mert az a helyzet az ilyen másból már nem értene. Normális ember tekintettel lenne másokra, elég baj a sérült gyerek de akkor nem viszi tömegbe, meg szórakozni vágyó emberek közé, hanem megoldja másképp. De ez a proli tempó hogy egy egész közeget zavar és még neki áll feljebb, ez korunk pestise lett. Pontosan ezért, mert a többség meghunyászkodik (vagy még abba áll bele aki tesz valamit ellene), és egy teljes közösség szenved egyetlen hülye miatt. És jelzem még mindig nem a sérült gyerekre gondolok mielőtt valami hasonló mint ezek a "szülők" megjelenne és belém állna :D Itt a szülőt kellene irtózatosan megalázni, vagy jól megverni. És hát az erőszak nem jó, de az a gond hogy az ilyennel nem tudsz érdemben, logikusan, érvekkel vitatkozni. De az empátiájára sem hatni, mivel nem létező. Szóval mi marad, az erőszak vagy a meghunyászkodás. Szerintem egyre többen eljutunk oda, hogy az erőszak irányába tolódunk. És azt hiszem jól is van ez így.
ma 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!