Volt egy kérdés az oldalon egy szellemileg visszamaradott gyerekről. Mi a teendő ilyenkor?
Kérdező, apa vagyok, szerencsére egészségesek a gyerekeim, nem kerülök velük ilyen problémás helyzetbe.
Ugyanakkor szülőként inkább együttérzek az ilyen szülővel és épp ezért türelmes vagyok, vagy mint a medencés helyzetben én mentem volna el onnan. Iszonyú teher ilyen gyerekkel élni, őt felnevelni.
Két megjegyzést tennék a medencés sztorihoz:
1. A szülők helyében nagyon megválogatnám, mikor, milyen közösségi helyre mennék autista gyerekemmel. Pont azért, mert ilyen helyzetbe nem akarok kerülni, ill. a gyerekemnek sem jó, hiszen nyilván azért üvölt, mert ő sem érzi jól magát ilyenkor a bőrében.
2. Az olyan megjegyzés a haverod részéről, hogy genetikai zsákutcának nevezi a gyereket, semmiképpen sem a konfliktus megoldása felé vezet, hanem csak azt élezi.
A termálfürdőre legalább mondhatjuk, hogy nem muszáj autista gyerekkel odamenni. Buszozni adott esetben lehet, hogy muszáj. Nyilván a szülőtől is elvárható, hogy próbálja csökkenteni a problémát, de a többiektől is elvárható, hogy próbáljanak türelmesek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!