Miért vagyok ilyen?
16 éves vagyok, fiú. Azt vettem észre magamon, hogy egyre inkább zárkózottabb vagyok. Azt kell tudni rólam, hogy iskolában van 2 nagyon jó barátom meg egy barátnőm, és kb ennyi a szociális életem. Még általánosban nagyszájú voltam, sok haverom volt, de velük egyre jobban leépítettem a kapcsolatomat. Kimozdulni csak akkor szeretek, ha tényleg valami olyan dolgot csinálunk, ami valami ingert ad. A mostani osztályomban sok az ilyen bulizós csávó meg lány akik minden nap majdnem mennek valahova és jólérzik magukat, de nekem egyszerűen rossz érzésem van, ha többen vagyunk. Nem érzem magam jól nagy közekben sem. Előző héten elmentünk a barátnőmmel randizni. Nagyon jó volt, de csak akkor érezem magam jól, mikor 2en vagyunk. Mikor metrón vagy buszon megyünk mindig félek, hogy valaki befog szólni, vagy megnéz minket a mi korosztáylunkból és akkor eléggé elhidegülük tőle, pedig tudom, hogy senkit nem érdekel. A barátnőm, is ilyen bulizós típus, aki majdnem minden hétvégen bulizik, amivel egyébként nekem semmi bajom, de amikor néha elmegyek vele, akkor szorongok. Mikor nyílvánosan pl az utcán megölel, akkor is nagyon visszafogom magam. Vagy mikor étteremben vagyunk, mindig beülünk egy sarokba, ahhol senki nem lát, akkor telejsen jólérzem magam. Nagyon félek attól, hogy ez megrontja majd a kapcsolatunkat, mert hogy nem foglalkozom vele eléggé.
Valaki tudna segíteni, hogy mit tegyek? Bocsánat ha rosszul fogalmazok, de ezt nekem nehéz leírni.
" van 2 nagyon jó barátom meg egy barátnőm, és kb ennyi a szociális életem."
a helyedben örülnék, nekem ilyen szociális élet az álmom... soha nem voltak barátaim, le se szart senki 12 év alatt amíg suliba jártam
1#
Nagyon sajnálom. Remélem ez az óta megváltozott nálad. Nálunk nem is a leszarással van a baj, hanem, hogy az összes osztálytársam füvezik, pocozik, alkoholizál minden hétvégén. Én nem bírom ezt. Mikor szünetben látom, h adogatják egymásnak a snüsszt, majd megszólal a másik, hogy pangik, és hogy nikotin hiánya van 16 évesen. Nem azt mondom, én se vagyok szent. Néha én is iszok alkoholt, de én max akkor mikor a barátnőmmel megyek házibuliba. Ezeket egyedül az én 2 jóbarátom nem csinálja, de rajtam kívül ők is lelennének szarva.
(nem muszáj ide kiírnod, ha olyan témát feszegetek, amit nem írnál le szívesen, ha ez történik, akkor ne haragudj, de még így is érdemes lenne magadban válaszolnod rájuk)
Történt esetleg veled valami, nem muszáj kimondott traumákra gondolni, általános és gimi közt? Alázott meg valaki, ami hatására ekkora szorongás jelent meg? Fiatalabbként is voltak szorongásra utaló jelek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!