Hogy tudok utánajárni, hogy miért nem tudok "normálisan vásárolni"?
Az elmúlt években bármi nagyobb értékűt vettem (több, mint egy havi fizetés), azzal baj volt/van.
Új autót vettem. A garanciaidő végére elkopott az utastér és a motor (nem én hajtottam szét, selejt volt). A szerviz válasza: "kopásra nincs garancia"
Házat vettem. Azóta is javítgatom a rengeteg szemetet, amit a "szakemberek" csináltak.
Külön előtetőt csináltattam. (Ajánlás, referenciák megtekintése után) Teljes kudarc. A sokadik brigád vonul le eredmény nélkül a pénzemmel. Még mindig beázik.
Kanapét vettem. a 8. hétre ígérték. Most "március eleje" (Bár ezt a dátumot a naptárban nem találom) a határidő, de külön megmutatták a szerződésben, hogy a vállalat határidő után még 90 napjuk van az átadásra, tehát a "március eleje", az nyár elejét jelent (mömaxx)
Ha nem sajnálnám a helyet még sok "érdekes" sztorim lenne. Miből látszik, hogy velem lehet ezeket meghúzni?
"Új autót vettem. A garanciaidő végére elkopott az utastér és a motor (nem én hajtottam szét, selejt volt). A szerviz válasza: "kopásra nincs garancia""
Aha.
Szerintem a legtöbb dolog, amit leírtál az szimplán pech.
Egy új autó típusról honnan tudhatnád, hogy mik a típushibái? Azok majd 10 év múlva derülnek ki.
Nem tudom milyen házat vettél, de az újépítésűek szinte mind vackok, a régieknél meg ugye a több évtizednyi kókányolás bukhat ki. Mivel nem látsz át a téglán meg a betonon, ezért nyilvánvalóan nem láthatod a hibák jelentős részét.
Előtetőt a legtöbb ember az életében soha nem csináltat, vagy maximum 1x. Az építőipar meg tele van kóklerekkel, akiket te mint szakmában nem járatos ember nem tudsz kiszűrni.
A kanapé meg majd megjön, ne aggódj.
Inkább örülj neki, hogy van pénzed új autóra, saját ingatlanra, az ingatlan felújítására és új bútorokkal való berendezésére. A leírás alapján viccen kívül a lakosság felső 4-5%-ában vagy és még lehet, hogy keveset mondtam...
Valóban a jobb módúak közé tartozom, de a nagy beruházások (autó, lakás, bútor, hasonlók) esetén nagyon irritál, hogy nem vagyok képes elérni, hogy a pénzemért azt kapjam, amit kifizettem, akkor, amikorra vállalták.
Amit tudok én csinálok meg (bútorok, kerti ház, villanyszerelés), de sem időm, sem testfelépítésem miatt mindent nem tudok megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!