Van itt olyan, aki felnőtt korára alacsonyabb maradt a vele azonos nemű szülője magasságánál? Ha igen, jelentős a különbség, vagy alig észrevehető, illetve tudod, mi az ok, vagy próbáltál utánajárni (jelentős különbség esetén esetleg)?
Jelentős alatt azt értem, ami már észrevehető, mondjuk 10cm vagy több.
Olyasmire gondoltam, hogy van-e esetleg olyan a háttérben, hogy genetikai probléma, betegség, stb. Most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Tudtommal huszonévesen áll le a növekedés, de nem tudom pontosan.
Pl. mi tesómmal mindketten túlnőttük a velünk azonos nemű szülőt, szóval én nőként anyánkat, öcsém meg apánkat. Anyánk pl. valamivel magasabb lett, mint az ő édesanyja. Apáméknál pl. a férfiak magassága nagyjából egyforma tehát apám és a bátyjai illetve az apjuk, legalábbis nagyapámról már csak fotók vannak, de az alapján így látszik.
Anyám magasabb lett, mint az anyja, 172 cm, a mamám szerint olyan 160 körül volt, ott a papám meg jóval 180 centi felett. Apám szintén 172 körül van, az anyja neki is 160 körüli, a papám nem tudom, milyen magas volt, szerintem alacsonyabb apámnál, de már összement és picike.
163 centi vagyok, tehát mindkét szülőmnél majd' 10 centivel alacsonyabb, de nincs semmi a hátterében, szerintem egyszerűen nagyszülőktől örökölhettem, illetve az egyik papámon kívül senki sem volt magas, az ő szüleikről nincs tudásom/emlékem.
Nekem ez megfelel, nem volt miért gondolkozni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!