Tényleg sajnálni kellene azokat, akiket kiközösítenek a többiek?
#20 Oké tény hogy vannak akiket okkal közösítenek ki, de te még csak nem is erről beszéltél.
Érted a különbséget aközött, hogy
1, vannak rossz emberek akiket kiközösítenek
és
2, nyomós ok nélkül senkit sem közösítenek ki
?
Mert az az idézet amit közvetlenül tőled idéztem, a második kategóriába esik.
Miért akarod félremagyarázni amit te magad mondál? Írásban az ilyesmi nem működik...
Én meg mindig a tipikus népszerű embereket találtam bunkónak és alattomosnak akik átgázolnak mindenkin, kiröhögik aki nem olyan mint ők (arról meg nem is beszélve hogy a pletykákaz is ezek terjesztik, nem pedig azok akikkel senki sem áll szóba, ugye.) szóval mindjárt ide is f0sok egy kukaáltalánosítást arról, hogy aajjjjjjjajjjjjjaj mindenki aki népszerű az rossz!! Manapság a rossz vonzza az embereket!
A szűk agyú embereknek muszáj általánosításokba kapaszkodni, mert túlterhelné a gondolkodásukat, ha minden egyes embert a személyisége és tettei alapján kéne megítélniük. Mennyivel egyszerűbb már ha előre le van gyártva a formula, hogy "oh igen, akikre ez jellemző, azok mind rosszak, akikre meg az jellemző, azok mind jók!"
Személyes kedvenc részem a kérdésből az az állítás, hogy a kollektíva tévedhetetlen. Ezt gondolni pont Magyarországon nagyon erős.
Az áldozathibáztatás is eléggé elterjedt mentalitás.
A legtöbb esetben meg pont, hogy olyanokat szoktak kiközösíteni, jellemzően iskolai környezetben, néhol munkahelyen is, akik csendesebbek, visszahúzódóbbak az átlaghoz képest.
Munkában, de még gimiben is azt tapasztaltam, hogy inkább azok köré gyűltek a többiek, akik másokat piszkáltak. Tehát a kiközösített nem az volt, aki másokat piszkált, bántott, hanem az áldozat.
Akit bántalmaznak, azt sajnálni kell, ez természetes. Nem bántunk senkit.
A bántalmazás oka, a nem hívő élet. Isten szavaira oda kell figyelni, Isten nem akar bántalmazást. Imádkozni kell, hogy a bántalmazó ne bántalmazzon másokat. És a bántalmazott is valószínű eltávolodott Istentől. Istenben kell maradni, és sokat imádkozni, nem rossz dolgokért, hanem jó dolgokért. Nem szabad a bántalmazottnak is rossznak lennie, vagy visszabosszulnia, mert az nem menti meg, attól csak rosszabb lesz. Imádkozni kell, és Istenben bízni.
A káros dolgokat, a káros táplálkozást kerülni kell, nem szabad olyan dolgokhoz fordulni, amik károsak.
Imádkozz sokat, hogy be tudd tartani ezeket, és hogy ne vágyj rossz dolgokra.
Higyj Istenben, és imádkozz, kérd a segítségét, hogy a gonosz ne tudjon ártani.
És hogy sikerüljön megváltoznia az embereknek, hogy ők is higyjenek Istenben, és hogy ne legyen több bántalmazás. Imádkozni bármikor lehet, és bárhol, Isten mindig segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!