Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg sajnálni kellene...

Tényleg sajnálni kellene azokat, akiket kiközösítenek a többiek?

Figyelt kérdés
Azért lássuk be, többnyire nyomós okai vannak ennek. Ezek az emberek nagyon sokszor áldozatnak állítják be magukat, hogy ők aztán nem tesznek senkinek semmi rosszat. De a valóság mégis teljesen más. Többnyire össze vissza hazudgálnak a saját előnyükre, ha rajtuk múlna bárkit befeketítenének totál gátlástalan módon. Nem tudják mi az a becsület. Sunyik és tiszteletlenek, inzultálják a többi embert, akár szavakkal, akár viselkedéssel. Vagy hogy úgy van nagyon nagyra magával, hogy közben teljesen csúf, a többieket bezzeg lenézi. Vagy a higiéniai gondok is olyanok, amivel a többieknek árt, hiszen ők szenvednek tőle. Vagy épp a viselkedésük hág át minden írott és iratlan közösségi normát. És van hogy ezekből egyszerre több pont is fenn áll. Általában senkit nem szokott a közösség csak úgy ok nélkül kivetni magából. Senkit nem utálnak, gyűlölnek hacsak nincs valós ok, és nem tesz érte ő maga is. Talán nem is a közösséggel van a baj, hanem azzal az egyetlen renitens emberrel?

szept. 4. 17:22
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
#8 Nem mondtam minden kiközösített ember ilyen, lehet ebből van most a félreértés és ellenérzés sokaknak. De hogy van köztük olyan is bizonyára, amilyenekről írok. Hogy nem ennyire fekete fehér ez a kiközösítés témakör, hogy mindig a többi ember a hunyó, és a kiközösített az áldozat. Van aki tényleg tesz érte, csak hazudik is mindenkinek. És pl pontosan ezért is közösítik ki, mert bajkeverő.
szept. 4. 18:03
 12/28 anonim ***** válasza:
73%

"többnyire nyomós okai vannak ennek"

A maradékot sajnáljuk, ha megengeded.

Meg eldöntjük, mi számít nyomós oknak.

szept. 4. 18:05
 13/28 anonim ***** válasza:
62%

Ismered a mondást? erősebb kutya b...ik!

Ha nem te vagy az, és ezzel párhuzamosan te mást képviselsz, mint az erősebb kutya, meg is van a kiközösítés alapoka.

S mindig lesz egy erősebb kutya, aki mást képvisel.

Nem mondom, hogy nem lehet jogalapja annak, amit mondasz, hogy ez ok nem ok nélkül van, de nem ez a jellemző.

Ha ezt hiszed, nem ismered az emberi gondolkodást és a társadalomlélektant.

szept. 4. 18:06
 14/28 anonim ***** válasza:
70%

"Általában senkit nem szokott a közösség csak úgy ok nélkül kivetni magából."

Dehogynem! 40-en túl vagyok. Már az én időmben is kivetette a közösség magából azt, aki pl. egyszerűen csúnya; vagy vékony; vagy nagyon túlsúlyos. Pedig mindezekkel nem ártott (nem árt senkinek). Vagy ez már ok?

A munkahelyen is kigúnyolják a háta mögött azt, aki nem csevegős, csak megcsinálja a munkáját és hazamegy, nem bratyizik. Ez is ok?

szept. 4. 18:15
 15/28 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom úgy leírni a véleményemet rólad és a témádról, "kedves" kérdező, hogy ne legyek kitiltva.
szept. 4. 18:24
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
Én teljes mértékben egyetértek a Kérdezővel. Ha valakit mindenki gyűlöl, annak bizony előbb-utóbb kiderül az oka. Én világ életemben csendes és magamnak való voltam, mégsem került el soha a többi ember. Érdekes, ugye? Most pedig nyugodtan lepontozhat a sok "áldozat", mert engem aztán nem érdekel.
szept. 4. 18:39
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, szerinted az autistákkal mi a helyzet?

Jogos, hogy kiközösítik őket?

szept. 4. 18:47
 18/28 A kérdező kommentje:
Senkit nem jogos olyanért bántani, amiről nem tehet. Az autisták úgy születnek, nem tehetnek róla. De ha tegyük fel nem kap rendes nevelést vagy segítséget, speciális nevelést, és olyanná válik amiről a kérdésben írok, akkor ott már viselkedésről van szó. Amivel mindenki mást zavarni és sérteni fog. Érdekes hogy nem minden autistából lesz kiközösített, nem? De aki össze vissza hazudozik, folyamatosan sérteget és bánt másokat, a semmire nagyképű és lenézi a többieket, azt a tettei alól miért kellene felmenteni? Ha valakit minden közösség kivet, ott talán mégis inkább az egyénnel lesz a baj.
szept. 4. 18:55
 19/28 anonim ***** válasza:
75%

"Általában senkit nem szokott a közösség csak úgy ok nélkül kivetni magából. Senkit nem utálnak, gyűlölnek hacsak nincs valós ok, és nem tesz érte ő maga is."

Neked ez az első napod a Földön?

Itt sokszor már azért is kiközösítenek, ha eltér az öltözködésed a normától. Ha van bármilyen személyiségdefekted (félénk, visszahúzódó) vagy ha van bármilyen mentális problémád (autizmus, ami jóval gyakoribb mint ahogy az emberek hinnék) vagy ha van valamilyen kellemetlennek tartott, de másoknak nem ártó tulajdonságod (csúnya arc/kövérség/testi fogyatékosság) vagy ha csak simán nem vagy szimpatikus a közösség hangadóinak, akkor már bszhatod.

Az általad említett embertípusoknak meg sokszor nincs is semmi gondjuk a közösségbe való beilleszkedéssel. Arra sincs garancia hogy a normális emberek találnak közösséget, és arra sincs, hogy a selejtek nem.

Amúgy annyira bírom az olyan elmélkedéseket, hogy "huuu bizonyos emberek TÚL SOK empátiát kapnak, miközben nem érdemlik meg! 4!!" mert a gyakorlatban általában k..rvára nem kap az ég világon senki sem empátiát. Max elméletben. De jah, még elméletben se kapjanak, mert már az is túlzás....

Nem jó hozzáállás, de mit lehet tenni, ilyen a világ, vagy mi.

Az embereket az alapján ítéld meg amit ténylegesen csinálnak, ne az alapján, hogy mások mit gondolnak róluk. A csordamentalitás amúgysem épp az intelligencia jele.

szept. 4. 18:57
 20/28 A kérdező kommentje:
Rosszul közelíted meg a kérdésemet. Én nem arról írok hogy vegyük el az empátiát a valódi áldozatoktól. Én arról írok, hogy talán nem minden kiközösített olyan kis ártatlan bárány, amilyennek mutatni próbálja magát. És pontosan azt teszem én is, hogy a tettek alapján ítélem meg az embereket, nem az alapján amit mondanak róla mások, vagy ő maga. Vagy főleg nem az alapján amit hinni kellene, csak mert az a polkorrekt. Szerintem közel sem minden kiközösített ember olyan ártatlan áldozat, ahogy sokszor magukat beállítani próbálják.
szept. 4. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!