Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg sajnálni kellene...

Tényleg sajnálni kellene azokat, akiket kiközösítenek a többiek?

Figyelt kérdés
Azért lássuk be, többnyire nyomós okai vannak ennek. Ezek az emberek nagyon sokszor áldozatnak állítják be magukat, hogy ők aztán nem tesznek senkinek semmi rosszat. De a valóság mégis teljesen más. Többnyire össze vissza hazudgálnak a saját előnyükre, ha rajtuk múlna bárkit befeketítenének totál gátlástalan módon. Nem tudják mi az a becsület. Sunyik és tiszteletlenek, inzultálják a többi embert, akár szavakkal, akár viselkedéssel. Vagy hogy úgy van nagyon nagyra magával, hogy közben teljesen csúf, a többieket bezzeg lenézi. Vagy a higiéniai gondok is olyanok, amivel a többieknek árt, hiszen ők szenvednek tőle. Vagy épp a viselkedésük hág át minden írott és iratlan közösségi normát. És van hogy ezekből egyszerre több pont is fenn áll. Általában senkit nem szokott a közösség csak úgy ok nélkül kivetni magából. Senkit nem utálnak, gyűlölnek hacsak nincs valós ok, és nem tesz érte ő maga is. Talán nem is a közösséggel van a baj, hanem azzal az egyetlen renitens emberrel?

szept. 4. 17:22
1 2 3
 1/28 Fragments of Fantasy ***** válasza:
91%

Általában azt is ki szokták közötsíteni aki más, mint az átlag vagy más, mint a többi ember. Ez pedig nem feltétlen jellem függő.

"Általában senkit nem szokott a közösség csak úgy ok nélkül kivetni magából."

Persze, hogy nem. Elvégre a rasszizmus sem létezik, csak kitalálták az emberek. Ugye?

Amit itt most csinálsz az lényegében áldozathibáztatás. Nem minden esetben büdös, jellemtelen gonosz ember az akit kiközösítenek.

szept. 4. 17:26
 2/28 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon nincs igazad kérdező.

Sokszor bőven elég, ha valaki kicsit más vagy visszahuzodobb, mint a többiek.

Ja, és pont nem az általad említett típust szokták kikozositeni. Nekik mindig szokott lenni "rajongó táboruk"

szept. 4. 17:29
 3/28 anonim ***** válasza:
75%
Kétféle "kiközösítés" van, te az egyiket leírtad (számkivetés). A másik, akit nem hagynak beilleszkedni maguk közé, és elnyomják. Ott pont a fordítottja történik (mint a tipikus iskolai zaklatás-bántalmazás), és ezt értik a legtöbben a kiközösítés szó alatt elsődlegesen. Annak az alanya áldozat és nem elkövető.
szept. 4. 17:34
 4/28 anonim ***** válasza:
74%

Ez áldozathibáztatás és nem, nem mindenki ilyen akit kiközösítenek. Engem suliban azért közösítettek ki, mert nem akartam velük drogozni/qurvulni, r.bancos cuccokat hordani, félénk voltam, a tanulással foglalkoztam. Ahogy felsőoktatásba, illetve munkába kerültem, ez megváltozott, lettek barátaim, már nem közösít ki senki. Egyébként iskolásként is voltak barátaim, csak szakkörökből, más osztályokból.

Nem kell mindenáron beilleszkefni lehet, hogy az adott embercsoport vállalhatatlan.

Az olyanok, akik áldozathibáztatók. Mint te. :D

szept. 4. 17:35
 5/28 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon nincs igazad.
szept. 4. 17:41
 6/28 anonim ***** válasza:
75%
Eleve kezdjük ott, hogy a kérdező állít valamit ami szimplán csak hazugság, majd ezzel az alapvetően hazug állítással próbálja megérvelni a saját kérdését.
szept. 4. 17:42
 7/28 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet azokkal, akiket nem 1-1 rossz társaság vet ki, hanem gyakorlatilag életük folyamán az összes társaság kivetett, kivétel nélkül? Az is csak véletlen lenne? Értem én hogy nem polkorrekt az áldozathibáztatás, de azért ne essünk át a másik végletbe se! Valóban mindenki áldozat lenne akit kiközösítenek? És főleg olyan emberekre gondolok, akik folyton másokra mutogatnak. Már szinte mágikus hogy felnőtt, gyerek, tanár, mindenkinek pont ővele van baja, és mindenki pont őt bántja, vagy épp mindenki pont rá irígy.
szept. 4. 17:43
 8/28 Fragments of Fantasy ***** válasza:
80%

Azon nem kell csodálkozni, hogyha valaki megbízhatatlan, álszent, gonosz szar alak és miután kiismeri az adott társaság inkább nem kérnek belőle többet és "kiközösítik" vagy szimplán elkerülik és nem hívják meg sehova..

Egyébként nagyon egyszerű. Ha intelligensebb vagy és nem egy tucat ember aki követi a sok hülye trendet akkor már különc vagy és lesznek akik kiközösítenek. Nem hiszem, hogy ezt olyan nehéz megérteni. Ne csak végletekben gondolkozz, hogy aki ki van közösítve az biztosan tett is érte.

Egyébként ha valakit sok egymástól független társaság közösít ki, ott valószínűleg vanak szociális problémák és nem tud az illető barátkozni vagy nem egy társasági ember, esetleg nagyon csendes. Ezekből sem egyből az kövtkezik amiről te beszélsz, hogy ő a hibás és büdös meg társai..

#1 voltam.

szept. 4. 17:49
 9/28 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, úgy látom te itt ki vagy közösítve, mert gyakorlatilag senki nem ért veled egyet. Magadról tetted fel a kérdést?
szept. 4. 17:50
 10/28 anonim ***** válasza:
64%

Van, akit kiközösítenek, mert az erősebbek mindenféle h*eséggel telibeszélik a többit a másikról, míg az a szerencsés meg meg sem szólal, nem mond véleményt/ellenvéleményt a dologról. Aztán meg aki a h*eségeit nyomatja, éli az életét vígan.

Na ez a fajta kiközösítés milyen már...?

szept. 4. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!