Mitől függ, hogy valaki koránkelő vagy későn kelő típus lesz? Jól tud-e aludni vagy sem? Ez is öröklődő?
Mindenkiből lehet korán kelő, csak tenni kell érte. Semmi sincs ingyen
Ha elakarsz aludni, akkor hanyat fekve számolj el 300-ig hangosan.
És amikor szól az ébresztő, akkor elsőre kelj fel rá, ne nyomd ki
Hallgatom a tippeket, bő 10 éve próbálom megszokni a korán kelést, de továbbra se sikerül.
#2 nem az egyes vagyok, de szerintem meg lehet ezt szokni, én legalabbis mindig ingadozok a kettő között, szóval itt vannak a tapasztalatok:
- Ha konzisztensen felkelsz hasonló időben, akkor megszokod (ne csak ébredj fel, hanem kelj ki az ágyból, kezdd is el a napot, pörgesd fel magad)
- Csinálj fényt minél előbb kelés után, az felébreszt. Én nem szoktam elhúzni a függönyt/redőnyt, szóval kb a napra kelek.
- Sokat segít ha van motiváció, pl ha valami érdekes projekten dolgozok akkor képes vagyok 1-2 órával előbb is felébredni.
- Ne igyál kávét ébredés után közvetlen, várj vele egy órát és jobban fog hatni. Addig meg minél több víz.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha lesz még valami majd beírom.
Biztosan van valami belső óra, hogy ki milyen lesz. De szokás kérdése is.
Én most korábban járok dolgozni, mint régebben, és simán fel tudok kelni, viszont este korábban álmos leszek.
Nálunk pont forditva van. Anyu lefekszik 10-fél 11 körül, 6-7-kor kel. Én éjfélig fent vagyok. Szinte minden reggel arra ébredek, hogy ő felkel.
Volt olyan időszak, hogy jártam dolgozni reggel 6-ra, fél 5-kor keltem. Akkor sem tudtam korán lefeküdni. Jött a hétvége, anyu felkelt 5 körül, (abban az időszakban ő épp nem dolgozott).. aztán jött azzal, hogy reggeles voltam és hozzászokott a korai keléshez 😄 kicsit sem voltam ideges...
Ezekez mind csinálom, semmi haszna.
(A konzisztens kelést elhagytam, mert csak soha nem tudtam kipihenni magam és depressziós lettem kb. Amikor nem az életbenmaradàsom múlik rajta, akkor nem vagyok hajlandó korán kelni. De próbáltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!