Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit csináljak, ha a gatyám is...

Mit csináljak, ha a gatyám is rámegy a drága tb-re és banki díjra?

Figyelt kérdés

1 éve kénytelen vagyok magamnak fizetni, mert falun nincsen lehetőség, se autóm, se pénzem albérletre és amit arra kuporgattam össze kínkeservesen, spórolással, az most elmegy a szánalmas tb-jükre, úgy hogy 2017 óta nem mentem orvoshoz, mert úgy bánnak veled, az eltört karomat is tönkretették (nem rakta helyre az orvos, elhazudta az elmozdulást, nem gipszelte be, eesztbe felment az eredeti lelet, nekem megátírtat adott). Háziorvoshoz sem járok, mert legutóbb 16 évesen Xanaxot akart, meg mocskolódott velem, hogy anorexiás vagyok biztos, mert influenzásan, lázasan hazaküldtek. Ezeknek fizessek???

Így esély sincsen elmenni. Ráadásul a szemetek legalább 3-4 hónapot keresnek rajtam, amit fizettem, de gondolom nem írták jóvá, elegem van.... Miből fizessem? Plusz a havi 1770 Ft, felélik a pénzemet teljesen... Ha nem fizetem tovább, behajtják rajtam??? Arról nem beszélve, hogy már ruhákat nem veszek, mert akkor arra sem lesz pénzem. Alapból csesztetnek itt faluban a vénasszonyok, magam alatt vagyok. Telefonom is tönkrement, de nem tudok újat venni, mert elmegy tb-re és társai, nyomógombosom van, a kaján is spórolok, már a öngyilkosság is eszembe jutott.

aug. 24. 02:07
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Amit iskolásként, az összes spórolt pénzemet kuporgattam, elmegy erre... Így meg hogyan lépjek ki? Egyáltalán miből kéne fizetni? Alapból külföldben gondolkodom, de ezek azt is felemésztik, hogy oda ki tudjak menni...
aug. 24. 02:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki nehéz helyzetben van, attól egy évig átvállalhatja a tb-fizetést az önkormányzat, ezt megpróbáltad?
aug. 24. 02:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a mai világban havi kb 15k gondot okoz, akkor nagyon sürgősen változtatnod kell valamin. Először is törj ki a faluból a sok cseszteto vénasszony közül. Ha kell költözz össze szobatarsakkal, menj el dolgozni a Lidlbe valamelyik nagyobb városba. Mindig keresnek embert, jól is fizet és a TB-D is rendezve lenne stb

Innen külföldre is tudsz menni aztán, hiszen össze fogsz tudni spórolni pénzt illetve tapasztalatot szerzel

Szurkolok neked

aug. 24. 02:49
 4/15 anonim ***** válasza:
Keress több pénzt.
aug. 24. 07:57
 5/15 A kérdező kommentje:

#2 Nem próbáltam, de segélyt nem adnak, mert anyám jól keres.

Szerintem sok és akinek nincs miből, miből fizesse... Elvileg behajtják, nincs az, hogy egy évig nem megyek oda aztán kész.

Gyerekkori spórolt pénzem megy erre, amikor fontosabb dolgokra is mehetne, ezért spóroltam, soha nem vettem semmit. Szerintem banki költségnek is nagyon sok a 1770/hó. 150.000 Ft egy évben csak a kettő... Gondolkodtam, hogy átmegyek másik bankba, mert még utalásért is fizetni kell stb., mindenért.

aug. 24. 08:40
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sokat nem reagalsz az ertelmes megoldasi javaslatokta, csak tovabb rinyalsz. Errol szol a kerdeskiirasod?

Szerintem az egy eves tb mentesseghez nem szamit, anyad mennyit keres. Nekem anno nem szamitott.

aug. 24. 09:01
 7/15 A kérdező kommentje:
Reagáltam rá. Azt mondták, mivel háztartás és anyám sokat keres, nem kapok segélyt és ilyeneket. Mivel nincsen igazán bevételem, így nem tudok "többet keresni". Az meg a másik, hogy itt egy fiatalnak kilátástalan a helyzet, pláne vidéken, nem csoda, hogy elmennek külföldre, nem adnak semmi támogatást, albérlet stb., hanem még ezzel is kicsesznek az emberrel. Mellesleg kb. 4 hónapot úgy keresnek rajtam, hogy befizettem... Banknál is kitettek diákszámláról. Hitelt nem adnak, arra hogy elkezhess valamit, mert nincs munkahelyed, ez egy ördögi kör. Ner ifjakon kívül szerintem menekülni kell innen. Arról a bánásmódról, amit ez az egészségügy ad ennyi pénzért, ne is beszéljünk.
aug. 24. 10:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát annyit tudsz tenni elmész egy gyárba vagy hasonló és teszel félre aztán majd kitalálod mi legyen. Gyár mindenhol van, ha nem is a faluban de a közelben biztos hogy vannak. Akkor van nagy baj ha kiderül valaki azt sem tudja csinálni. Mert amúgy nem könnyű munkák általában.
aug. 24. 11:10
 9/15 A kérdező kommentje:

Diplomás lányként mi az, hogy nem tudnám csinálni? Bár gerincferdüléssel és szemproblémával hasonlóval nehéz fizikai munkát nem. Mellesleg gyár nincsen a közelben, de oda is bejárni műszakba autó kellene. Magyarország 2024

Természetesen valahogy kiperkálom, csak elég szomorú, hogy erre ennyi pénz elmegy.... Legalább 1 évig ingyenes lenne, vagy nem hajtanák be utólag, vagy legalább nem keresnek rajtad olyat, amit el is utaltam nekik... Bank is rablás, 20ezer csak a számlavezetés, utalás, pénzfelvétel mind díjköteles, bankkártya 5ezer... Biztos van jobb ajánlat, mert ez nagyon sok szerintem. A tb-ért is mit kapsz, megvernek a sürgősségin, mint történt velem???? Legalább normális ellátás lenne... Mellesleg tudok olyat, aki évek óta nem fizet, azzal mit csinálnak?????

aug. 24. 11:21
 10/15 anonim ***** válasza:
91%
Én is az isten háta mögött lakom, mégis van nagyobb város ahova be lehet járni. Ilyen konkrétan szerintem nincs amit te ide leírsz. Minden falu közelében van valami város ahova be lehet járni. Gyárba általában még viszik is az embert céges busszal, de a közeli városban lehet találnál normális munkát. Hol laksz?
aug. 24. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!