Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy érjem el hogy az emberek...

Hogy érjem el hogy az emberek véleményétől független legyek?

Figyelt kérdés
Szinte csak az emberek véleményére építkezek, ahhoz igazodok h mitől szeretnének engem még jobban. Egy-egy rossz véleménytől összetörök, nem tudom leszarni hogy mit gondolnak mások. Szeretném tudni leszarni. Valakinek volt ilyen? Mit tehetnék hogy leküzdjem?
aug. 22. 22:17
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Én így állok hozzá:

"Nem kedvel? Az ő baja"

Sokáig nekem is megfelelés kényszerem volt, most már nem érdekel, ki mit gondol.

aug. 22. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

Úgy, hogy legyél egy picit önzőbb. Szeresd önnmagadat annyira, hogy nem törsz össze mások véleménye miatt, hanem hidegen hagy. Egy életed van, tedd boldoggá.

Illetve nekem az is segített, hogy bizonyos dolgokról más véleményem van, mint a többségnek, és mivel nekem így jó és így élem az életem, ezt tesz boldoggá, így nem törődöm mással. Én így oldottam meg.

aug. 22. 22:57
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Mik ezek a dolgok amik nem tetszenek masoknak es Te valtoztatsz rajta?
aug. 22. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Tudnod kell, hogy bizonyos fokig mindenki szorong valami miatt.

Van, aki ezt nagyképűséggel kompenzálja.

Van, aki behódol és hízeleg az elfogadásért.

Van, aki elzárkózik és magába fordul.

Szerintem a jó megoldás, ha az ember ismeri önmagát, magabiztos,

és elegánsan átlép minden pszichésen gátló tényezőn.

Igen!

Nem a TE problémád, hanem azé, akinek értelmetlen, mondva csinált problémái vannak veled. Ahhoz neked nincs közöd. Az csak az ő világában létezik. Oldja meg. :-)

i

aug. 22. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor jöjjön válasz a hogyanra is.

Mély önismereti munka, pszichoterápia kell, ami leás teljesen odáig, hogy honnan indul.

Nyilván gyerekkorból, szar szülők, diszfunkcionális család.

Ha 4-est kaptál az miért nem ötös, ha szomszéd Pista Audit vett, apádnak egyből Merci kellett, mert mit fognak gondolni az emberek, ha nincs. Ha kaptál egy idétlen sapkát a nagyitól, csak azt hordhatod, mert szegény nagyi megsértődik. És ez csupán három példa a két millióból ami miatt kialakul a szégyen, a megfelelési kényszer, meg hogy mit fognak gondolni mások.

Hogy mindig másokat szolgálj ki, magadról mondj le.

Ez sok év munka. Egyedül ezt te nem tudod leküzdeni, hiszen ha lenne eszköztárad, a kérdés nem íródott volna.

Egyszerűen rengeteg a traumád ezzel kapcsolatban.

Tudom, sok pénz a terápia. De nincs más.

Valójában olyan embereknek vállalni gyereket, akik empatikusak, reziliensek, önazonosak, tudnak határt húzni, nem függenek másoktól, stb. ingyen lett volna. De valljuk be, pont nem azok vállalnak.

Kezdetnek gondolkozz el azon, hogy komolyan így akarsz élni?

Ha Juli azt mondja lila hajad legyen, akkor lila lesz? Ha Kati szerint csak pirosat viselj, akkor pirosat fogsz? Ha Móni szerint ne egyél húst, mert az gyilkosság, akkor nem fogsz? Ha anyád szerint te csak ne akarj továbbtanulni, hanem szülj, akkor lemondasz magadról?

Ezeket a léceket sosem fogod tudniegugrani, nincs olyan, hogy minden egyes kurw@ embert kiszolgálsz a környezetedben, mert egyszerűen nem lehetséges.

aug. 23. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!