Van valakinek olyan típusú félelme ami nem befolyásolja az életét az intenzitásától független? Ha igen, akkor érdekelne a véleményed/etek.
Szóval azt szeretném kideríteni, hogy:
A, megszűnik e egy félelem ha annak tárgyát elkerülhetetlennek gondoljuk? (Ahhoz hasonlóan ahogy az akaratból vágy lesz, ha úgy gondoljuk, hogy amit akarnánk elérhetetlen számunkra.)
és B, megszűnik e a félelem abban az esetben, ha úgy véljük, hogy nem éri meg (az energiabefektetést), hogy a tárgyát elkerüljük? (Ahhoz hasonló módon ahogy lusták leszünk és elveszítjük a motivációnkat és kedvünk, ha valamit meg kéne csinálnunk, de úgy véljük, hogy nem éri meg a fáradtságot.)
Örülnék ha lenne itt valaki aki szívesen elvégzi ezeket a gondolatkísérleteket, mert nekem jelenleg csak olyan félelemeim vannak, amiket ha felszínre hoznék, komoly hatást gyakorolnának a kapcsolataimra és a mindennapi életemre.
A eset: Szerintem nem. Mert ez esetben kényszer a félelemmel való állandó szembenézés.
B eset: Inkább lehetséges, mert ez esetben már saját döntésből választjuk a szembenézést egy másik alternatíva ismeretében.
1. válaszoló: kipróbáltad?
2.: nem értek egyet, ha van lehetőségünk megszüntetnie gy irracionális, vagy haszontalan félelemet akkor élnünk kéne ezzel a lehetőséggel
A. Pl. Halaltol valo felelem attol meg ott marad hogy nem foglalkozol vele. Mert max addig nem erzed amig nem gondolsz ra, de ujra elotor ha igen.
B. Ez esetben peldaul azt tapasztaltam hogy ha nem tanultam vizsgara akkor elotte mar nem gorcsolok, a vesztesek nyugalmaval konstatalom a szitut es nem egyszer megis sikerult at mennem igy ;) ellenben mikor sokat tanultam mindig sz@rrá stresszeltem magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!