Van valakinek olyan típusú félelme ami nem befolyásolja az életét az intenzitásától független? Ha igen, akkor érdekelne a véleményed/etek.
Szóval azt szeretném kideríteni, hogy:
A, megszűnik e egy félelem ha annak tárgyát elkerülhetetlennek gondoljuk? (Ahhoz hasonlóan ahogy az akaratból vágy lesz, ha úgy gondoljuk, hogy amit akarnánk elérhetetlen számunkra.)
és B, megszűnik e a félelem abban az esetben, ha úgy véljük, hogy nem éri meg (az energiabefektetést), hogy a tárgyát elkerüljük? (Ahhoz hasonló módon ahogy lusták leszünk és elveszítjük a motivációnkat és kedvünk, ha valamit meg kéne csinálnunk, de úgy véljük, hogy nem éri meg a fáradtságot.)
Örülnék ha lenne itt valaki aki szívesen elvégzi ezeket a gondolatkísérleteket, mert nekem jelenleg csak olyan félelemeim vannak, amiket ha felszínre hoznék, komoly hatást gyakorolnának a kapcsolataimra és a mindennapi életemre.
Csak a példádban nem azt utasítod el (attól félsz), hogy kimenj, vagy szólj, hogy ki kell menned, hanem azt amit szerinted e miatt gondolnának rólad az emberek, vagy egy bizonyos ember. Ebből adódóan itt csak úgy működik a példa ha azt látod elkerülhetetlennek, hogy ez meg fog történni (mondjuk ugyan úgy akkor is ha beszarsz, mintha kikéredzkednél a wc-re), és úgy szerintem már nem érzel félelmet, nem is lenne logikus (már az agyad működése szempontjából), hogy érezz.
Én elhiszem, hogy szerinted az a lényeg, csak engem nem érdekel, továbbá a dolgok megértése és az összefüggések ismerete akkor is egy értékes tudás, ha azt valaki nem akarja a gyakorlatban felhasználni. A kérdésben zárójelben kifejtett összefüggések is lehet, hogy számodra haszontalanok, de ha valaki meg akar szabadulni egy vágyától, vagy nem érti miért lusta mindenhez, akkor nekik hasznosak lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!