Hogy tudnak emberek szabadidőt teremteni munka mellett?
Sok teendőm lenne amit el szeretnék intézni de hétköznap nem tudom megtenni mert mire munkában végzek addigra az adott bolt/hely, stb bezár vagy már nem fogadnak későbbi órákban. Az ebédidőm túl kevés ahhoz, hogy bármi érdemit el tudjak intézni. Sok üzlet például egy optikus hétvégén sokszor ki sem nyit. Hogy tudnak emberek munka mellett sürgető napi teendőket elintézni? Nem hiszem el, hogy mindenki ilyenkor napi szabadságot vesz ki hogy ezeket a teendőket elintézze.
Nekem ez nagyon új tényleg. Nyilván kimondva nyílvánvaló de megtapasztalni ezt a 8 órás munkanapot elsőre nagyon furcsa...
Sokan nem hagyományos (hétköznapokon 8/9-16/17) munkaidőben dolgoznak. Vagy korán kezdenek vagy későn végeznek vagy nem is 5x dolgoznak egy héten, mert 12 vagy akár 24 órát vannak egy műszakban, esetleg hétvégén is dolgoznak.
Ha mindenki hagyományos munkaidőben dolgozna, akkor max. nyugdíjasok, diákok meg turisták járkálnának "munkaidőben" a városban.
Van olyan munkahely, ahol pénteken rövidebb a munkanap, cserébe a többi napon több, mint 8 órát dolgoznak.
Vannak ügyfélszolgálatok, ahol heti 1 nap van hosszabbított nyitvatartás.
Néha igenis kell szabit kivenni ügyintézés miatt.
Lehet 1-2 órás "kimenőt" kérni a munkahelyen, aztán majd ledolgozod.
Hol, miket kell elintézned?
Nekem is csak rugalmas munkaidő mellett megy az ilyen, különben esélytelen lenne. Ami azért eléggé lehangoló.
Volt egy idő, amikor rendszeresen 10-13 órákat dolgoztam, na, az már nem menne, de nemcsak az ügyintézős dolog miatt. Akkoriban konkrétan semmi életem nem volt munkán kívül, mert se idő, se energia nem maradt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!