Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kinek hogyan sikerült azt...

Kinek hogyan sikerült azt feldolgoznia ha egy közeli hozzátartozója meghalt?

Figyelt kérdés

Nekem nem is közvetlen utána nagyon rossz, hanem napokkal-hetekkel később mikor úgy legbelül tudatosul az emberben hogy nincs többé, üres a ház, nincs ott aki eddig ott volt.

Kinek hogyan sikerült ezt feldolgoznia?

aug. 6. 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Épp ma voltam temetésen, egy óvodáskori barátom édesanyja halt meg. Nem lehet feldolgozni, csak idővel egyre kevésbé fáj.
aug. 6. 23:39
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

A sokk és gyász után már reálisabban nézve én úgy vagyok vele hogy ugyse hiányzok nekik.

Akik meghaltak hozzátartozóim azok az életben is elvoltak valahogy nélkülem. Vannak persze szép örök emlékek meg rosszak is. De soha nem volt mély kötődések ezek.

Sokat jelent, hogy kivel él az ember ki az aki az élete vagy mindennapjai része, vagy épp távolabb van, vagy kapcsolat is alig van es az is inkább gyerekkori csak, tehát régmúlt.

Abban a tudatban vagyok ha feltámadna vagy élne se rohanna megölelni engem vagy akármi.

Ez a rudatom nem változik azzal sem, hogy meghalt. Egy kis pont voltam nekik.

aug. 7. 00:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja es ha attol függ a sokk gyász vagy szeretet hpgy kivelsz él meg ki a távoli rokon, és fájóbb azt elveszíteni aki minden nap veled volt, akkor ezt logikailag nézve ha felcserélnénk a kettőt, akkor a másik elvesztése fájna jobban ha az élt volna veled.

Fura ez a kötődésben vagy szeretben vagy gyászfájdalomban hogy csak azért nehezebb vki elvesztése mert veled élt, és kevésbé annak elvesztése aki nem.

Érdekes a kötődés szeretet meg fájdalom is.

aug. 7. 00:47
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Ja meg sokszor az van bennem hogy sajnálom hogy nem élhetnek mert tudom hogy sikeresek voltak boldogok voltak szeretettek és akartak is élni. Nekik bejött az élet. A kapcsolat. A házasság. A család karrier vagy akármi. Egy kiegyensulyozott stabil élet. Néha megkerdejőlezem miert nem én mentem el..
aug. 7. 00:54
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

1

Nekem idővel egyre jobban fáj.

Sajnos nálam nem igaz, hogy az idő enyhíti a fájdalmat.

Örök hiány van csak.

aug. 7. 01:05
 6/8 anonim ***** válasza:
43%

A kezdetekben nagyon zavart, ha mások arra használták ki ezt a helyzetet, hogy elmeséljék, hogy milyen konfliktusaik vannak a saját rokonukkal vagy elkezdjenek bőgni a saját rokonuk halála miatt. Bunkón hangzik, tudom, de nekem ez sok volt.

Volt pár ember, akikkel tudtam beszélni, meghallgattak, ez adott némi támaszt.

A többieket illetően hamar megtanultam, hogy az emberek 99 százaléka leszarja. Volt akivel egy találkozót nem tudtam megbeszélni amikor a gyász alatt egy gyenge időszakomban kellett volna.

Talán az volt a legnehezebb, hogy a bűntudat emésztett, mert beteg volt és nem voltam úgy mellette ahogy akarta, mert FÉLTEM, igen féltem, meg a félelem, hogy mi lesz nélküle.

aug. 7. 01:43
 7/8 anonim ***** válasza:
21%
Nincs mar kozeli hozzatartozom
aug. 7. 05:16
 8/8 anonim ***** válasza:

6

Igen, ez jellemző az emberek többségére.

Én is azt tapasztaltam, hogy mikor kiegyensúlyozott, boldog vagyok, csak úgy tapadnak rám, de ha ne adj ég én kicsit is megzuhanok, bánatom, nehézségem adódik, amiben jólesne a segítségük, min annyi, hogy együttérzően meghallgatnak, hát az már nem pálya nekik.

Volt jópár ilyen "jóbarát" az életemben.

Főleg férfiak.

aug. 7. 08:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!