Muért van az, hogy ha valaki beszól nekem akkor nem bírom megállni, hogy ne alacsonyodjak le egy alpári, agresszív stílusra?
Mostanában sokszor lehet látni a neved a kérdések alatt. Lehet, hogy egy digitális detoxikálást kellene tartanod, és mentálisan kicsit kipihenni magad. Mert ezek szerint nem tudod higgadtan kezelni a dolgokat, túl nagy jelentőséget tulajdonítasz egy anonim netes oldal tartalmának, és nem vagy képes elengedni a füled mellett a dolgokat.
Két másik szemlélet:
- nem hagyom, hogy más elrontsa a szórakozásomat, ezért nem engedem meg magamnak, hogy felkúrják az agyam
- nem adom meg másnak az örömöt, hogy kihozzon a sodromból, mert az engem csak leépít, míg őt elégedettséggel tölti el
Ezek fényében gondold át, megéri-e egy provokatív kérdésre vagy válaszra reagálni, vagy egy trollt etetni. Nyugodtan hülyézhetnek és anyázhatnak is, ha te nem reagálsz ezekre, a falnak beszéltek és nem ért célba a bántásuk. Úgyis tudod magadról, hogy nincs igazuk, egy sokadrangú anonim felületen neked senki felé nem kell bizonygatnod semmit, és beállni a vitába.
Ez azt jelenti, hogy abszolút neveletlen, ösztönember vagy.
Ezen változtatni szeretnél?
Mert az elég nehéz lesz: gondolom, már túl vagy a serdülőkoron.
Kemény elhatározás és sok gyakorlás kell hozzá.
Ha úgy sem megy, akkor pszichológus.
Na, megjelent a 3-as a frusztrált beszólogató személyében, és kommentjét a klasszik:
"utolsó senkiházi, szar ember" bevezetővel teszi teljessé. Hát igen :)
Négyes, akkor te leírnád pontosabban a kérdező helyzetét?
Megköszönném... ha már ilyen sarkos véleményed van rólam, akkor nyilván nálam jobban le tudod írni.
Igaz: miért is nem tetted meg már idáig?
3
%0-50%-ban igazad van. Nem vagyok neveletlen, sőt kimondottan udvarias és kedves vagyok az emberekkel alapjáraton. Ha viszont belém állnak akkor valóban ösztönlénnyé válok és nem tudom kordában tartani az indulataimat.
A pszichológusokban pedig sosem hittem. Sokkal többet ér egy jó társ vagy barát az életedben mint valaki aki pénzért cserébe megmagyarázza, hogy szar volt a gyerekkorod és amúgy meg vonzódsz anyádhoz. :D
A pszichológust azért mondtam, hogy ha magadtól nem tudsz változtatni, akkor érdemes keresni, mert ő segíthet.
Akkor nem vagy neveletlen, de ezzel együtt sajnos ösztönember vagy, akit azonnal elsodornak az indulatai. A pszichológus azért is jó, mert ennek a megfékezésére is tud tanítani módszereket.
Megpróbálhatsz ilyet magad is keresni az interneten, és gyakorolni.
Tegnap is elgurult a gyógyszerem, belekötöttem mindenkibe. Nem bírom elviselni ha szerintem valaki hülye és be ne szóljak neki durván.. küldött is a modder egy üzenetet hogy ki fog tiltani legközelebb.
Miert van az, hogy a legtöbb embert időnként ütnem vagnám legszivesebben pedig nem átottak nekem semmit? Csak mert ellenszenves valamiért. A viselkedése, a kinézete, ahogy hozzamszól.
Alapjáraton magamra eröltetem a békés ember álarcot de ha lenne olyan mint a Blood harvest filmben, ahol évente egyszer mészárlás éjszakályát rendeznek akkor fognám a fegyvert és pár embert tuti kiiktatnék az élők sorából. Nem csak úgy random, konkret személyeket akiket nem bírok.
Te is tisztában vagy vele, hogy ennek tiltás lesz a vége, mert úgysem fogod máshogy csinálni.
Talán valami pszichológusnál tett látogatás ártana. Amikor S. Ábel hasonló tartalmú verseket írt és azt megtalálták, évekig ült előzetesben és az IMEI-ben azt vizsgálva, hogy valóban közveszélyes-e. A te kijelentéseid is azok.
Az biztos hogy ártana! 🙂 Rühellem az agyturkászokat.
Nem lehet mindenki bárány, én farkas vagyok. De azért próbálok beilleszkedni a barik közé. Több-kevesebb sikerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!