Miért tud meglepő lenni az embereknek ha azt mondom, hogy én még soha nem voltam nyaralni?
Ma három kollegám meglepődött, amikor mondtam nekik, hogy én még soha sem voltam nyaralni. Olyan meglepetten, és érdeklődve kérdezgettek mintha valami világszámot meséltem volna nekik.
Szegény családból származom. Három testvérem van. Bár igaz, hogy romák vagyunk, de a szüleim azért tisztességben becsülettel felneveltek, kiiskoláztattak mindhármunkat. Szakmát adtak a kezünkbe.
Annyi mindig jutott, hogy a számlákat fizessünk, ettünk, ruházkodtunk.
Én ilyen környezetben nöttem fel, de a barátaim is, akik szinte kivétel nélkül mind a többségi társadalomhoz tartoztak. Nekünk ez volt a normális ebben szocializálódtunk.
Most felnőtt koromban sem tehetem meg. Dolgozunk. Élünk. Házat újitunk, strandra-moziba-koncertre, ha van fesztiválra, bálba, város-falunapra eljárunk.
De a nyaralás kimarad. Viszont görög, horvát meg ilyesmire nincs pénzem.
Ez akkora nagy dolog tud lenni?
En Europaban legutobb anyukam vallalati udulojeben nyaraltam a '80-as evekben.
Aztan most, hogy olyan helyen elek, hogy motorral fel ora a tengerpart, ami egesz evben 30 fok felett van, neha be-becsuszik :)
40F incel
Én se szoktam nyaralni. Sőt, még fesztiválozni, strandolni, mozizni sem. Mi egész nyáron itthon ülünk. Azért mondom, mert legalább te fel tudsz valamit mutatni, ha már úgy is magamutogatást csinálnak ők ebből, hogy ki hova megy. Én mit mondhatnék?
Nem nagy dolog, csak azok akik szinte minden nyáron vagy akár még januárban is kiugranak csak úgy a tengerpartra, azoknak fura, mert ők meg ezt szokták meg. Ez nekik a természetes. Bár szerintem ez már bántó, én nem tudom, miért kell ezért megbámulniuk az embert. A helyedben esetleg "visszavágnék", hogy attól még te is kikapcsolódsz, csak más az érdeklődési köröd, pl. koncerten, strandon stb. Azért írom zárójelben azt, hogy visszavágnék, mert eleve nem is kellene ebből nagy ügyet csinálni. Nem vita tárgya kéne, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!