Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ha nem szeretek...

Mit tegyek ha nem szeretek táncolni?

Figyelt kérdés

Szóval az az én problémám, hogy egyátalán nem szeretek rendezvényeken táncolni, legyenek ezek bálok, ballagási bulik, lakodalmak stb. Valahogy nem érzem jól magam ha tánc is része a mulatságnak, bármennyire is tudom, hogy a legtöbb embernek márpedig az kell a jókedvhez. Sokkal jobban kedvelem csak nézni ahogyan mulatnak a többiek. Engem ez tölt el örömmel ilyen összejöveteleken.

Namármost ebből elég sok problémám származik. Egyrészt kellemetlenül érzem nagyon magam, hogy hiába hívnak barátok, rokonok, lányok táncolni, én muszáj nemet mondanom. Emiatt egy antiszociális baromnak érzem magam.

Másrészt apám a másik probléma. Ő igazán szeret táncolni, szinte mindig a táncparkett ördöge (pláne ha még iszik is). Ő elég sokat stresszel ezzel, hogy "én mégis miért nem táncolok? Pedig mindenki azt csinálja, én pedig ülök egyedül és csak nézem." Jól tudom, hogy apám is pont ilyen szerény volt az én koromban. Nem tudom megértetni vele, hogy én ilyen vagyok és kész.

Szivesen megoldanám azzal a helyzetemet, hogy kimegyek beszélgetni valakikkel, de soha sem találok szimpatikus embereket, az igazi hozzám közelállóak meg bent nyomják a bulit.

Nem tudom hogyan tudnék az ilyen helyzetekből jól kijönni anélkül, hogy ne érezzam magam kellemetlenül. Erőltetni semmiképp nem szeretném, mert ha nem érzem jól magam tőle akkor semmi értelme és csak nekem rossz tőle. Várnom kellene, hogy idővel megszeressem?

Már több ilyen dolog is volt az életemben amelyek 180 fokos fordulatot vettek. Ilyenek a magasság vagy a viharok. Mindkettőt ki nem állhattam régen, de mostanra már már szinte vágyom rájuk. A tánccal is lehet ilyen?

Nagyon szeretném ha segítőkész válaszokat kapnék, elvégre ez az oldal célja. Köszönöm! :) (18/f)

jún. 16. 00:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%
A dolgok egyszeru lényegét még mindig egyik válasz se írta le: mert szar a zene! Menj olyan helyre amilyen zenét szeretsz. Garantáltan táncolni fogsz.
júl. 7. 13:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen ne táncolj.

Én se szeretek és nem táncolok. Rengeteg más szabadidős program is létezik, strandolás, túrázás, biciklizés, múzeumnézés, és ezer más, válaszd azt a programot, ami neked tetszik és ne érezd magad rosszul!

júl. 15. 10:45
 13/20 anonim válasza:
76%
En utalok tancolni, de sajnos a suliban muszaly nemtomhanyszor egy evben :(
júl. 17. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Csináld azt aminél komfortosan érzed magad. Hidd el nem vagy ezzel egyedül.
aug. 1. 05:06
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én se szeretek táncolni, nem is vagyok hajlandó. Kínosnak érzem, és ha másokat nézek, azt is kínosnak, idétlennek vagy viccesnek látom.

Szerintem csak fogadd el magadat ilyennek.

aug. 1. 10:36
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
Én is így vagyok vele, hogy bulikban mindig utáltam táncolni, és nem is tudtam ezt kinőni. Ma már nem járok ilyen helyekre. Érdekes mód, ahogy a balettos válaszolónsk, nekem is a tánc a hobbim, hetente többször járok tancedzésekre, és nagyon szeretem, de ez a bulikban való táncolás akkor se megy. Nem tudom magam elengedni, jól érezni ilyenkor, olyan nevetségesnek érzem ezt a rángatózást.
aug. 10. 09:45
 17/20 veszettkecske ***** válasza:
72%
Én szeretek táncolni meg nem is. Ez attól függ, hol vagyok és milyen zene szól, mik a körülmények, társaság stb. A lakodalmas mulatós pl nem a kedvencem, nem táncolok, de pl egy reggae fesztiválon eltapicskolok. Nem kell erőltetni, csak érezzük jól magunkat.
aug. 10. 15:57
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
Aki nem szeret táncolni, az ne is egyék
aug. 11. 23:16
 19/20 anonim ***** válasza:
35%
Állítólag Che Guevarának se ment. :) A sármőrnek.: )
aug. 19. 01:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Először is, teljesen rendben van, ha nem szeretsz táncolni. Nem mindenkinek való a tánc, és nem kell rosszul érezned magad emiatt. Mindenki más módon érzi jól magát, és az a fontos, hogy megtaláld azt, ami neked örömet okoz, még ha ez különbözik is attól, amit mások csinálnak.

A helyzet az, hogy az emberek gyakran feltételezik, hogy mindenki ugyanúgy szeret mulatni, mint ők. Ezért lehet, hogy apád is nehezen érti meg, hogy miért nem szeretsz táncolni. Talán segíthet, ha elmagyarázod neki, hogy számodra az is örömet okoz, ha csak nézed a többieket, és hogy ez nem jelenti azt, hogy ne élveznéd a bulit.

Az is rendben van, ha időnként nemet mondasz egy táncfelkérésre. Ha úgy érzed, hogy ez kellemetlen helyzetekhez vezet, próbálj meg előre gondolkodni azon, hogyan kommunikálhatnád ezt udvariasan. Például mondhatod, hogy „Nagyon köszönöm, de most inkább csak nézném a többieket. Jól érzem magam így is.”

Azzal kapcsolatban, hogy idővel megváltozhat-e a tánchoz való viszonyod, nos, ez lehetséges, de nem garantált. Vannak dolgok, amiket az ember idővel megszerethet, ahogy te is írtad a magassággal és a viharokkal kapcsolatban. De az is rendben van, ha sosem leszel nagy táncos. Az a fontos, hogy ne érezd kényszerítve magad valamire, amit nem élvezel.

Próbálj meg összpontosítani arra, ami tényleg örömet okoz neked egy buliban, és ha ez nem a tánc, akkor keress más módokat, hogy jól érezd magad. Lehet, hogy beszélgetések, zenehallgatás, vagy akár csak az, hogy figyeled a többieket, ahogy táncolnak, jobban passzol hozzád.

Összességében, nincs szükség arra, hogy megváltozz csak azért, mert a társadalmi normák azt diktálják. Az a legfontosabb, hogy hű maradj önmagadhoz, és élvezd azt, ami neked örömet okoz.

szept. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!