Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ha nem szeretek...

Mit tegyek ha nem szeretek táncolni?

Figyelt kérdés

Szóval az az én problémám, hogy egyátalán nem szeretek rendezvényeken táncolni, legyenek ezek bálok, ballagási bulik, lakodalmak stb. Valahogy nem érzem jól magam ha tánc is része a mulatságnak, bármennyire is tudom, hogy a legtöbb embernek márpedig az kell a jókedvhez. Sokkal jobban kedvelem csak nézni ahogyan mulatnak a többiek. Engem ez tölt el örömmel ilyen összejöveteleken.

Namármost ebből elég sok problémám származik. Egyrészt kellemetlenül érzem nagyon magam, hogy hiába hívnak barátok, rokonok, lányok táncolni, én muszáj nemet mondanom. Emiatt egy antiszociális baromnak érzem magam.

Másrészt apám a másik probléma. Ő igazán szeret táncolni, szinte mindig a táncparkett ördöge (pláne ha még iszik is). Ő elég sokat stresszel ezzel, hogy "én mégis miért nem táncolok? Pedig mindenki azt csinálja, én pedig ülök egyedül és csak nézem." Jól tudom, hogy apám is pont ilyen szerény volt az én koromban. Nem tudom megértetni vele, hogy én ilyen vagyok és kész.

Szivesen megoldanám azzal a helyzetemet, hogy kimegyek beszélgetni valakikkel, de soha sem találok szimpatikus embereket, az igazi hozzám közelállóak meg bent nyomják a bulit.

Nem tudom hogyan tudnék az ilyen helyzetekből jól kijönni anélkül, hogy ne érezzam magam kellemetlenül. Erőltetni semmiképp nem szeretném, mert ha nem érzem jól magam tőle akkor semmi értelme és csak nekem rossz tőle. Várnom kellene, hogy idővel megszeressem?

Már több ilyen dolog is volt az életemben amelyek 180 fokos fordulatot vettek. Ilyenek a magasság vagy a viharok. Mindkettőt ki nem állhattam régen, de mostanra már már szinte vágyom rájuk. A tánccal is lehet ilyen?

Nagyon szeretném ha segítőkész válaszokat kapnék, elvégre ez az oldal célja. Köszönöm! :) (18/f)

jún. 16. 00:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%
A helyzet megoldására a mai napig nem jöttem még rá, de nem vagy egyedül. Én sem szeretek táncolni és nem is tudok. Kicsit olyan természetellenes érzés, ha táncolnom kell. 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy hány olyan buliban voltam, ahol táncoltam és jól éreztem magam közben.
jún. 16. 00:36
 2/20 anonim válasza:
0%
estleg gyerekkori trauma is lehet ez?
jún. 16. 09:26
 3/20 anonim ***** válasza:
88%
Én sem szeretek táncolni. A "nem is tudok" figurát azzal javítottam kicsit, hogy eljártam egy tánctanfolyamra, így pár klasszikus táncot sikerült megtanulnom. De ugyanúgy idegen maradt a táncolás (pedig állítólag az unokatesóm esküvőjén nagyon szépen keringőztem). Hát mondjuk úgy, hiba nem volt benne, de belülről az érzés az kínszenvedés volt.
jún. 16. 09:39
 4/20 A kérdező kommentje:
#2 nem hinném, hogy trauma miatt lenne, legalábbis nem emlékszem, hogy bármi hasonló kiválthatta volna ezt.
jún. 16. 11:05
 5/20 Metionin ***** válasza:
100%
Akkor nem táncolsz és kész. Nem is értem, miért veszik sokan kötelezőnek, nem mindenkinek van hozzá érzéke és nem mindenki leli benne örömét. Mondom ezt úgy, hogy amúgy balettozok, így mindig kiakadnak amikor közlöm, hogy utálok táncolni, de ezt a szórakozóhelyen, lagzin, iskolai hülyeségeken való táncolást mindig rühelltem.
jún. 16. 12:18
 6/20 anonim ***** válasza:
15%
Kezdjé el tancolni, aztan elobb-utobb majd megszokod
jún. 21. 06:59
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Gyerekkori trauma miatt úgy erzed nem erdemeled meg azt hogy jol erezd magad
jún. 22. 06:55
 8/20 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk sokan olyan idétlenül táncolnak hogy ahhoz nem mindenkinek van kedve csatlakozni, vagy olyan túl domináns tagbaszakadt vagy vicceskedő vagy olyan tingli tangli módon mozognak. Lehet látsz majd olyat akitől ihletet kapsz, nekem ez volt régebben, láttam olyan stílusú embereket akik úgy mozogtak ami inspirált és rögtön tudtam táncolni. Ehhez jó zene is kell ami neked jó. Ha valaki minden zenére tud táncolni az eleve gyanús, mert vannak szörnyű zenék.
jún. 22. 15:28
 9/20 anonim ***** válasza:
17%
Nem is kell ra emlekezned eleg hogy a tudatalattiba benne van
jún. 22. 15:51
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Beszélni szeretsz?

Mert nagyon sok embernek el kellene mondani valamit!

jún. 28. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!