Ha valakinek meghal valakije, miért nem tudja kiírni, hogy mi is történt? Kitesznek egy fekete fotót, vagy gyertyát. Aztán boldog, boldogtalan írkálja, hogy részvétem, közbe valaki azért megkérdezi, h mi is történt, de arra csesznek válaszolni
Nem mai gyerek vagyok már!
Az én koromban kevesen is netezünk.
Viszont, aki gyászol az nem kifele gyászol!
Amennyiben kitesz valami jelzést, értem a jelzést csak egy fekete nyavajával. Az nem érez igazi veszteséget, fel van készülve arra, hogy fel fogják keresni, hogy mégis mi a dörgés.
Aki igazán gyászol, az magába fordul, nem beszél a dolgokról. Pláne nem a 100-több ezer ismerősnek.
Sokmindent láttam már, a halál után, temetésen sír, rí, hogy mindenki lássa ő mennyire szenved.
Majd elkezdi vitatni, keresni a hagyatékot.....
Addig szeressünk, tegyünk meg mindent amíg élünk, utána már úgyis mindegy...
"Amennyiben kitesz valami jelzést, értem a jelzést csak egy fekete nyavajával."
A "fekete nyavalya" a gyászjelentés egy modern formája. Az ilyenkor "megszokott", az elhunyt ismerősei irányába tett tájékoztatás (mert ez nem csak az ő gyásza, hanem az elhunyt több ismerőséé is, így erről tájékoztatni "illik" a közérdeműt). Régen táviratban illetve a nyomtatott újságok gyászrovataiban (illetve nekrológokban) tették közzé. Rövid, tömör, informatív, lényegre törő.
"Aki igazán gyászol, az magába fordul, nem beszél a dolgokról. Pláne nem a 100-több ezer ismerősnek."
Éppen ezért nem is illik olyannal zargatni a gyászolót, ami 1. nem tartozik ránk 2. a gyászolóban esetleg csak lelki sebeket okoz.
Pláne nem egy "közösséginek" hazudott portálon. Régen volt az a mondás, hogy "nem telefontéma", hisz az "elg is hallja" vagy ahogy József Attila is írja:
"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."
"a halál után, temetésen sír, rí, hogy mindenki lássa ő mennyire szenved."
Igen, ez a gyász része. Van aki ezt a fájdalmat magába tudja fojtani - aminek aztán vagy van mellékhatása vagy nincs - van akiből meg pont a temetésen - a tömeg hatására - tör ki. Ilyen az emberi psziché.
Ha valaki nem annyira közeli rokon/ barát/ ismerős, hogy tudja mi történt, azt miért érdekli? Mi ez a perverz érdeklődés a részletek iránt? A tény az, hogy elhunyt. Min változtat ha tudod a részleteket?
A tényt meg azért teszik ki, hogy aki akar, el tudjon tőle búcsúzni lélekben.
Ha kiteszek egy hírt, hogy X és Y házasságot kötött, akkor tegyek ki egy videót is a nászéjszakájukról is?
Az orszagba szinte csak c-k es Zs-k vannak. Mindenki tudja ,hogy ok hogyan kezelik apjukat stb..
Olvasson tortenelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!