Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha valakinek meghal valakije,...

Ha valakinek meghal valakije, miért nem tudja kiírni, hogy mi is történt? Kitesznek egy fekete fotót, vagy gyertyát. Aztán boldog, boldogtalan írkálja, hogy részvétem, közbe valaki azért megkérdezi, h mi is történt, de arra csesznek válaszolni

Figyelt kérdés
jún. 7. 20:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
70%
Te meg magaddal foglalkozz kérdező ne mással.
jún. 8. 17:03
 22/26 anonim válasza:

Nem mai gyerek vagyok már!

Az én koromban kevesen is netezünk.

Viszont, aki gyászol az nem kifele gyászol!

Amennyiben kitesz valami jelzést, értem a jelzést csak egy fekete nyavajával. Az nem érez igazi veszteséget, fel van készülve arra, hogy fel fogják keresni, hogy mégis mi a dörgés.

Aki igazán gyászol, az magába fordul, nem beszél a dolgokról. Pláne nem a 100-több ezer ismerősnek.

Sokmindent láttam már, a halál után, temetésen sír, rí, hogy mindenki lássa ő mennyire szenved.

Majd elkezdi vitatni, keresni a hagyatékot.....

Addig szeressünk, tegyünk meg mindent amíg élünk, utána már úgyis mindegy...

jún. 8. 21:03
 23/26 anonim ***** válasza:

"Amennyiben kitesz valami jelzést, értem a jelzést csak egy fekete nyavajával."

A "fekete nyavalya" a gyászjelentés egy modern formája. Az ilyenkor "megszokott", az elhunyt ismerősei irányába tett tájékoztatás (mert ez nem csak az ő gyásza, hanem az elhunyt több ismerőséé is, így erről tájékoztatni "illik" a közérdeműt). Régen táviratban illetve a nyomtatott újságok gyászrovataiban (illetve nekrológokban) tették közzé. Rövid, tömör, informatív, lényegre törő.

"Aki igazán gyászol, az magába fordul, nem beszél a dolgokról. Pláne nem a 100-több ezer ismerősnek."

Éppen ezért nem is illik olyannal zargatni a gyászolót, ami 1. nem tartozik ránk 2. a gyászolóban esetleg csak lelki sebeket okoz.

Pláne nem egy "közösséginek" hazudott portálon. Régen volt az a mondás, hogy "nem telefontéma", hisz az "elg is hallja" vagy ahogy József Attila is írja:

"Számon tarthatják, mit telefonoztam

s mikor, miért, kinek.

Aktákba irják, miről álmodoztam

s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok

előkotorni azt a kartotékot,

mely jogom sérti meg."

"a halál után, temetésen sír, rí, hogy mindenki lássa ő mennyire szenved."

Igen, ez a gyász része. Van aki ezt a fájdalmat magába tudja fojtani - aminek aztán vagy van mellékhatása vagy nincs - van akiből meg pont a temetésen - a tömeg hatására - tör ki. Ilyen az emberi psziché.

jún. 8. 21:28
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem annyira közeli rokon/ barát/ ismerős, hogy tudja mi történt, azt miért érdekli? Mi ez a perverz érdeklődés a részletek iránt? A tény az, hogy elhunyt. Min változtat ha tudod a részleteket?

A tényt meg azért teszik ki, hogy aki akar, el tudjon tőle búcsúzni lélekben.

Ha kiteszek egy hírt, hogy X és Y házasságot kötött, akkor tegyek ki egy videót is a nászéjszakájukról is?

jún. 8. 21:34
 25/26 anonim ***** válasza:

Az orszagba szinte csak c-k es Zs-k vannak. Mindenki tudja ,hogy ok hogyan kezelik apjukat stb..

Olvasson tortenelmet.

jún. 9. 12:26
 26/26 A kérdező kommentje:
Mi az a c zs ?
jún. 9. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!