Ha valakinek meghal valakije, miért nem tudja kiírni, hogy mi is történt? Kitesznek egy fekete fotót, vagy gyertyát. Aztán boldog, boldogtalan írkálja, hogy részvétem, közbe valaki azért megkérdezi, h mi is történt, de arra csesznek válaszolni
1. Vagy nem tudja (például csak ismerőse vagy nem olyan közeli rokona).
2. Vagy nem akarja kitárni a világnak (például kegyeleti okokból vagy eleve megterhelő számára).
1#: Akkor miért sajnáltatja az ilyen magát a fekete fotöival?
Jogos a fő kérdés, mert ilyen alapon meghalhat pl.: a kutyája-állata is, azazn nem feltétlen emberről van szó. De lehet, hogy egy negatív élethelyzetbe került és nem is hallál van a kirakott fotó mögött.
Jogos a kérdés, ez nekem is eszembe jutott, tök idegesítő!
Falun ezt gond nélkül megszokták tárgyalni.
#3: "Akkor miért sajnáltatja az ilyen magát a fekete fotöival?"
Ez nem sajnáltatás. Tájékoztatás. Kb. mint az újságok gyászhírei.
#4: "ez nekem is eszembe jutott, tök idegesítő!"
Lehet, hogy neked ez nehezedre esik - bár az atomizált, érzéketlen, elidegenedett, gyökereit vesztett, a közösségi oldalak dopaminaddikciójától fűtött társadalmunkban ez nem meglepő - de némi empátiát lehetne érezni az elhunyt hozzátartozójával szemben. Megteszi az ilyenkor "kötelező", "szokásos" értesítést, de - mivel a gyász első fázisában van - nem valami közlékeny ilyenkor az ember: "bezárkózik", tagad,"közömbösnek" mutatja magát.
Jól van, köszi a felhomályosítást!
Nem lehet azt írni hogy a Bélát elvitte a szíve vagy elütötte egy kamion?
Miért, belehal?
#7: Igen ám, csak:
- az a való élet, ott az "arra járó" szembesülhetett a ténnyel
- egy sokkalta zártabb, egymásra utaltabb közösségben
- de ott sem mentek oda "Kati nénje" gyászoló rokonához az utcán, feleslegesen, jó hangosan kiabálva, hogy "hát mibe halt meg a Kati nénje?", "ja, hogy rákos volt?", meg nem mentek el a szomszéd falvakba városokba, hogy mindenkinek elmondhassák (mert azért kapnak megbecsülést, így dopaminadagot, mint az a "közösségi" oldalakon a like gomb nyomkodásával érik el)
Rosszul esik neki? Akkor viszont egyetértek az előttünk szólóval hogy ne rakja ki tájékoztatás céljából ha annyi kérdésre sem tud felelni hogy mi történt! Azzal azért számolhatna hogy legalább 1 ember meg fogja kérdezni!
Oké hogy fáj meg minden, de ha arra sincs ereje hogy leírja mi történt, akkor erre se legyen!
Tényleg ezt csinálják, én olyan helyen nőttem fel ahol bátran beszéltek erről!
Falun hajnalban meg lógtak az emberek, elég naturális volt, nem volt mindenki ilyen érzékeny, simán elmondták egymásnak a legdurvább részleteket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!