Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha valakinek meghal valakije,...

Ha valakinek meghal valakije, miért nem tudja kiírni, hogy mi is történt? Kitesznek egy fekete fotót, vagy gyertyát. Aztán boldog, boldogtalan írkálja, hogy részvétem, közbe valaki azért megkérdezi, h mi is történt, de arra csesznek válaszolni

Figyelt kérdés
jún. 7. 20:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

"az a való élet, ott az "arra járó" szembesülhetett a ténnyel"

Az biztos!

"egy sokkalta zártabb, egymásra utaltabb közösségben"

Jó persze!

"de ott sem mentek oda "Kati nénje" gyászoló rokonához az utcán, feleslegesen, jó hangosan kiabálva, hogy "hát mibe halt meg a Kati nénje?", "ja, hogy rákos volt?"

Jó, hát ahhoz nagyon tuskónak kellett lenni de ilyen is vót! :)

"meg nem mentek el a szomszéd falvakba városokba, hogy mindenkinek elmondhassák (mert azért kapnak megbecsülést, így dopaminadagot, mint az a "közösségi" oldalakon a like gomb nyomkodásával érik el)"

De elmondták, a saját falujukban mindenki erről beszélt! ;)

jún. 8. 02:04
 12/26 anonim ***** válasza:

"Rosszul esik neki? Akkor viszont egyetértek az előttünk szólóval hogy ne rakja ki tájékoztatás céljából

Oké hogy fáj meg minden, de ha arra sincs ereje hogy leírja mi történt, akkor erre se legyen!"

Továbbra sem érted - bár ezért az empátiahiányért nem hibáztatlak, ez kortünet, a modern társadalom betegsége - a halálhírről való tájékoztatás egy "kötelező" szokás. Erre szolgál(t) a gyásztávirat, az újságok gyászrovatai. Ott sem írtak mindenbe menő részleteket, csak röviden, tömören: XY elhunyt, temetés itt és ekkor, részvétnyilvánítást ezen a címen.

De az, hogy a szegény elhunyt miben halálozott el, az csak a legközelebbi rokonokra tartozik (ha tartozik egyáltalán, hisz az egészségügyi állapot kiemelt személyes adat). Éppen ezért egy "közösséginek" hazudott oldalon ennek semmi helye (azért, is mert a "közösséginek hazudott oldalak a személyes adataidat áruként kezelik, semmibe véve a jogaidat).

"Tényleg ezt csinálják, én olyan helyen nőttem fel ahol bátran beszéltek erről!"

Még egyszer kihangsúlyoznám: egy olyan helyzetben, ahol zárt a közösség, és a közösség tagjai egymásra vannak utalva, illetve jobban szembesültek a történésekkel, ott több információhoz juthattak. De ott sem rohanták le az elhunyt szerencsétlen rokonait és tár(at)ták ki velük a plánum elé a haláleset addig nem ismert részleteit (pláne nem az ismeretlenekkel).

jún. 8. 02:19
 13/26 anonim ***** válasza:
48%
Jól van, (meg)győztél! Az én hiányos és primitív szocializációm következménye hogy ezt természetesnek gondolom (mármint az őszinte kitárulkozást), de én sohasem a diplomatikusságomról voltam híres! 😋😆
jún. 8. 02:29
 14/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha kamion ütötte volna el a férjem azt lehet hogy én sem tárnám ország-világ elé, de ha csak annyit kellene írni hogy szívinfarktus vagy kórházi fertőzés, nem sokat gondolkodnék a dolgon, de én egy őszintébb műfaj vagyok. Úgy látszik itt nagyon komoly protokollok vannak.
jún. 8. 02:40
 15/26 anonim ***** válasza:

Persze felesleges a fekete kép meg minek rakja ki amikor senkinek semmi köze hozzá. Nem írja ki mert senkinek semmi köze hozzá de ott a fekete kép, stb...

Én azt se értem hogy ez miért zavar bárkit hogy kirakja? Görgetés tovább és kész.

jún. 8. 03:47
 16/26 anonim ***** válasza:
Éppen van fontosabb dolga is, hogy részletezze a dolgokat. Aki tényleg érdeklődik, az felhívja a másikat, nem odaböfög egy "mi történt"-et...
jún. 8. 08:01
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem, nincs jobb dolga!

Mégis mi a jobb dolga?

Ássa a sírt?

Vagy hamvaszt az udvari kemencébe?

jún. 8. 12:46
 18/26 anonim ***** válasza:

#17: "Mégis mi a jobb dolga?"

Gyászol. És próbálja megoldani az elhunyt után maradó dolgokat. Ami mentálisan eléggé megterhelő lehet.

Remélem kérdező neked ezt nem kell átélned (vagy ha át is éled, túl tudsz rajta lépni).

jún. 8. 14:31
 19/26 A kérdező kommentje:
Átéltem már párszor. Hogyan kell gyászolni? Begubózni egy sarokba és zokogni? Az élőkkel kell foglalkozni, nem a holtakkal! Úgy kell élni amíg élnek a hozzátartozóink, h ne kelljen bánkódni, h ühü, brühü.... Az élet nem áll meg
jún. 8. 15:01
 20/26 anonim ***** válasza:
#19: Vagy nem élted át, vagy "átélted", de nem sikerült feldolgoznod, és ilyen empátiamentesen próbálsz kompenzálni. Nem probléma, kortünet, civilizációs betegség, az elidegenedett társadalom látlelete.
jún. 8. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!