Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek miért hajlamosak...

Az emberek miért hajlamosak kinézni, megvetni a visszahúzódóbb, szorongó embereket?

Figyelt kérdés

Sokszor tapasztaltam hogy velünk gyakran "lenézőek", néha ki is nevetnek vagy hogy is mondjam.

Például köszönök nekik és mintha már a köszönéssel is gúnyolódni akarnának, vagy alig ismer és elkezd szúrkálódni. Meg érezni rajtuk hogy minket nagyon különbözőnek tartanak.

máj. 24. 08:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
Mert nem érttik a befeléfordultságukat; félnek tőle.
máj. 24. 15:24
 12/18 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs nagyon benne félelem
máj. 24. 20:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az érzelmi intelligencia hiánya. Próbáj meg azokra koncentrálni, akiket fontosnak és megnyugtatónak tartasz.
máj. 24. 21:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Érzelmi intelligencia (teljes) hiánya, vagy azért, mert tudják/erősen sejtik, hogy őt lehet piszkálni, bántani, mert az ő esetében a legkevésbé valószínű az, hogy vissza is fog szólni, nem fogja majd ezt hagyni.

Szerintem arról is szó lehet, hogy az ilyen embereket gyengének tartják, vagy idegesítőknek, legrosszabb esetben butának is, vagy csak "szimplán" nem tudják, hogyan viselkedjenek mellettük. De az is benne van a pakliban, hogy az előítélet dolgozik bennük.

Gimiben nagyon visszahúzódó voltam, a szorongás meg egész életemben jelen volt, gimiben "csak" jobban látszódott. Tanár is rám szállt ilyen miatt, egyik szünetben félrehívott, ott mondta ezt meg, mert segíteni szeretett volna, csak túltolta, illetve sok osztálytársam is. Aztán második évben volt egy olyan ofős óra, ahol egymásról lehetett beszélni, hogy mennyit változtunk, mennyivel ismertük meg egymást jobban. Önkéntes alapon ment. Többen engem mondtak, hogy akkor látták meg, mennyire félreismertek engem, és nem olyan vagyok, mint gondolták, mert pozitív csalódás voltam.

máj. 25. 11:41
 15/18 anonim ***** válasza:
A kedves 14-es nagyon jól megfogalmazta! Nekem is hasonló utat kellett bejárnom azzal a különbséggel, hogy én még gimi végén nem okoztam senkinek sem pozitív csalódást, csak évekkel később...
máj. 25. 17:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm #15! :)

Amiatt pedig ne keseredj el, hogy később lett meg az a pozitív csalódás. A lényeg az, hogy megtörtént.

máj. 26. 00:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Ősi ösztön, hogya falka a gyengébbet kiveti.

Mivel visszahúzódó, magának való, azt vonják le, hogy gyenge.

Pedig egyáltalán nem biztos, hogy az.

júl. 1. 19:38
 18/18 A kérdező kommentje:
Meg velünk szinte senki sem kezd beszélgetést.
okt. 30. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!