Büdös ember a buszon! Mit tehetek?
Ma képes volt mellém ülni egy mosdatlan igénytelen tróger! Lett volna máshol is hely, állhatott is volna, mégis volt pofája mellém ülni. Pedig direkt oda volt rakva a csomagom is, de nem zavartatta magát kicsit sem. Mosdatlan volt és már korán reggel undorító savanyú olcsó sör szaga áradt belőle, ráadásul odalentről is olyan undorító kipárolgások áramlottak hogy valószínű napok óta nem fürdött már. Igazából a ruhája is gyűrött és mocskos volt, és szintén büdös.
Ezzel teljes mértékben megsérti az utazási feltételeket. Ilyenkor jogom van felszólítani hogy szálljon le, vagy a buszvezetőnek kell szólni hogy azonnal álljon meg és szállítsa le most azonnal? Mert ez így teljesen szabálytalan, és minket normális embereket nem kötelezhetnek ilyen nem normális körülmények között utazni, főleg ilyen drága pénzért. Ráadásul az egész utazást is élvezhetetlenné teszi, még órák múlva is az undor fogott el amikor ez az ocsmány altesti bűz és keserű erjedt alkoholszag az eszembe jutott. Már a végén az én ruhám is elkezdte bevenni a szagot, teljesen felháborító hogy ilyen emberek fel mernek szállni normális emberek közé. Most már késő bánat, de tudni akarom legközelebb mit kell tennem ha ilyen történik!
"Illemszabály manapság hogy senki nem ül le a másik mellé buszon, hanem ha nincs több hely akkor áll."
Ezt kifejthetnéd kicsit, mire gondoltál.
Ha sok hely van, akkor persze, hogy ritkásan ülnek az emberek, de ha kevés, akkor bizony oda ülnek.
Vagy úgy gondolod, a másik azért álljon, hogy neked két hely jusson?
Az ilyen emberért meg szólni kell a vezetőnek. Valószínűleg jegye sincs.
Nincs jogod semmihez,főleg az ülésre tenni a csomagodat.
Járjál autóval,vagy taxival,ha nem tetszik.
Sokásos napi büdös utasos kérdés.
12-es, attól hogy te a büdös utassal szimpatizálsz (nyilván te magad is az vagy) attól még a szabályokat mindenki köteles betartani. Az utazási feltételekben benne van hogy se koszosan se büdösen nem lehet felszállni a járműre. Táskára meg nincs ilyen szabály. Különben sem a táskával volt itt a baj, azt arrébb raktam, meg mindenki más is oda rakja fel az ülésre. Ellenben büdös és mocskos utas csak ez az egy volt, milyen érdekes. Ja és nincs jogod megmondani ki mivel járjon főleg ha betartja a szabályokat, viszont nekem jogom van az ilyen tahó provokatív válaszokat lepontozni és jelenteni, ahogy másoknak is.
11-es, nem tudom mennyire szoktál tömegközlekedni, talán covid óta van így és látom azóta is rendszeresen hogy mindenki magában ül, és ha lenne is valaki mellett hely akkor se ülnek le oda idegenek már. Múltkor a busz negyede álldogált ilyen formában. Egyfajta új illemszabály lehet. Ja és ez első ajtós sárga busz, szóval még csak nem is városon belüli pár száz métereket utaznak így.
13 ne erőlködj,mindenhová kocsival járok és nem patika tiszta vagyok.
Az meg hogy lepontoztál,szerinted kit érdekel(?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!