Hogyan szerezzek készpénzben legalább 10 ezer ft-ot munka és törvénytelenség meg szerencsejáték nélkül?
Tegnapelőtt még cigire kellett a pénz, ma már kicsit "komolyabb" dolgokra :D
JA! Amúgy, ha neked a főnököd nem fizet próbaidőre, jól átbasztak...
Jesszus, azt hittem hogy éhezel vagy valami. Ezek közül egyedül a ruha a sürgős, HA nincs elég tiszta, jó állapotú ruhád a mindennapokra.
Meg esetleg a kondi, ha nem érzed jól magad a bőrödben, és mihamarabb fogyni és/vagy izmosodni szeretnél.
Szerintem se olyan hűdefontos dolog a szoli, ékszer meg köröm, de nem az én dolgom, kinek mi.
"A főnök még nem fizet ki, mert próbaidőn vagyok még csak a melóba sajnos." - Hogy micsoda?? Nem kapsz semmit??
"Sajnos gyakori, hogy a próbaidő hónapjaira a munkaadó alacsonyabb fizetést határoz meg, mint az azt követő időszakra. Ha te is ilyen helyzetbe kerülsz, tudnod kell, hogy ez nincs rendben. A munka törvénykönyve értelmében jogtalan egy dolgozónak csupán a próbaidős státusza miatt alacsonyabb bért adni, és a fizetésbeli különbségeket csak szakmai okok indokolhatják.
Ha tehát a munkaadód közli veled, hogy az első hónapokban kevesebbet fizetne ugyanazért a munkáért, ugyanazért a szakmai feladatért, jogosan tiltakozhatsz és mondhatsz nemet. Kezdeményezz egyeztetést, hogy egy olyan megállapodásra jussatok, ami korrekt és mindkét fél elégedett vele."
( [link]
Követeld a jussod, ha dolgozol és nem kapsz érte semmit.
Addig is keress valami alkalmi munkát, mert pénz munkából jön.
Nézzük:
"ruhákra: a helyi családsegítőt meglátogatva esetleg találnak ruhát számodra.
"ékszerekre, körömre, kondi és szolibérletre és cigire": felejtős, ezek hanyagolhatóak. Fiatal vagy még tönkretenni magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!