Egy huszonéves pasival beszélgettem google chaten mert nincs facebookja meg más közösségi oldala, egy internetes bejegyzésnél találtam rá, emailje van még csak. Beszélgettünk jókat, most meg hirtelen eltünt a chatről. Mi lehet ennek az oka?
Jól van. Akkor mutassatok egy olyan közösségi média alkalmazást, aminek van annyi előnye, mint Facebook-nak.
Például az instán tudsz szinte "azonnali" segítséghez folyamodni?
Megtalálsz mindenféle közösséget, ami a te életedhez/hobbidhoz/érdeklődési körödhöz tartozik?
Tudsz névtelenül bármikor az adott csoportban segítséget kérni, és bármiféle témában közösséghez tartozni? Na ugye, hogy nem!
El tudod dönteni, hogy kik lássák a posztjaid? Külön profilokat tudsz beállítani, hogy az adott posztot csak ők lássák? Egyik
platformnak sincs annyi előnye,
mint a Facebook-nak.
Menjetek akkor bátran máshová. Majd megnézem, hol találtok kedvetekre közösséget, és hány profilt kell majd létrehoznotok ahhoz, hogy a követőitek egy bizonyos posztot ne lássanak 🤣🤣
Utolsó:
Meetup.
Csakis arra használják azokban a hobbi csoportokban, ahol vagyok, hogy találkozót szervezzenek a többiekkel.
Rém egyszerű, és senki hülye posztjait nem kell elviselnem, csak hogy rendszeresen sportolhassak másokkal csapatban.
Számomra az online csoportok lejártak. Valódi találkozókra szànok időt.
#11-es vagyok. Hát nyilván. Én használok instát is, de nagyjából a Facebook-on kívül ennyi. Nekem azért tetszik a facebook, mert tényleg sokféle csoport van.
Tudok segítséghez is fordulni, meg az azért tök jó, hogy ismerősök közt is be lehet állítani a posztok láthatóságát.
Nekem ez így nagyon praktikus, és nem kell külön választani a magánéletet, és a nyilvános tartalmakat. Mehet mindkettő egy profilra.
Oke, neked bejött.
Én az Iwiw végén még regisztráltam, úgy 16 éve. Akkor költöztem másik országba, és gondoltam kapcsolattartásnak jó lesz. Azt vettem észre, hogy azon rokonaim akiket valóban érdeklek, felhívnak, és elérnek, meg én is elérem őket. A többi ismerösöm pedig inkább kutakodott a profilomban, talál-e valamit.
6 éve vettem egy lakást, ahol a lakóközösségből páran alapítottak egy FB-csoportot.
Àlnéven beregisztráltam, ekkor még nem kért azonosító személyit és arcképet. Miután nem posztoltam, nem töltöttem fel képeket semmiről és magamról sem, hanem csakis a lakóközösségben voltam aktív, törölték a profilomat.
Ha jól tudom, manapság igazolnod kell regisztrációkol arcképes hivatalos dokumentummal, hogy ki vagy, nélküle nem tudsz regisztrálni.
Hát ebből nem kérek!
Nekem nem jön be az agresszív nyomulása. De online életet alig élek, úgyhogy nem tudom, miről maradok le. Szerintem semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!