Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A rendőrök miért nem foglalkoz...

A rendőrök miért nem foglalkoznak a kukázó emberekkel?

Figyelt kérdés
Nem egyszer láttam már, hogy a rendőrautó csak elmegy mellettük lassan az éjszaka.
2024. márc. 23. 15:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Hogy a kukázást Németországban valóban feloldják-e a büntetés alól, az még kérdés, mindenesetre ez a tevékenység Magyarországon illegális. A közterületek kukáiba került hulladékok ugyanis a közszolgáltató tulajdonát képezik a hazai hulladéktörvény szerint. Ezért aki a szemetesből vesz ki bármit, az szabálysértést, illetve 50 ezer forintos érték fölött lopást követ el"

Szerintem te ezt túlgondolod. A "közszolgáltató" az a szemétszállító az én értelmezésem szerint jelen esetben. Magyarán aki kukázik, az őket lopja meg. Ezért illegális ez Magyarországon. Akár magánházaknál kukázik, akár boltoknál.

2024. márc. 23. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Tényleg nem érted. Az emberek - minden kukatulajdonos - szerződést köt a szemétszállító céggel, hogy az Ő hulladékát, az Ő kukájából elszállítsák, és ezért mindenki FIZET. Ha neked lenne igazad, nem lenne szükség ilyen szerződésre, és nem létezne szemétszállítási díj, hiszen akkor a szemétszállító cég jönne, és vihetné a saját szemetét minden nélkül. A kukát pedig nem biztosítja a szemétszállító cég, te veszed meg a boltban (ahol akarod, és amilyet akarsz).

Nem akarlak leszólni ezért, hiszen amikor először szembesültem ezzel, és is megkérdeztem a hulladékszállító cég ügyintézőjét a szerződéskötés után, hogy mikor hozzák a szemeteskukámat, ő diszkréten kiröhögött, és közölte, hogy a boltban nagy választékot találok.

2024. márc. 23. 17:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Oké, de most mit akarsz ezzel az egésszel mondani? Nem látom, hol függ ez össze az általam és a cikkben leírtakkal.
2024. márc. 23. 17:28
 14/21 anonim ***** válasza:
Te azt hajtogatod, hogy a kukázás illegális. De nem az.
2024. márc. 23. 17:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Akkor a cikkben miért írják azt? Félreértés ne essék, én elfogadom ha igazad van, de egyelőre nem értem miért lenne ez teljesen legális.
2024. márc. 23. 17:33
 16/21 anonim ***** válasza:
71%
Én nem tudom, hogy az-e vagy sem, de krvajó lenne, ha az lenne és bedobnák őket a börtönbe, ahelyett, hogy minden vasárnap itt túrják szét a lakóház 4-5 kukáját. Emiatt nem is viszek le vasárnap szemetet, mert az én szarjaim között ne kutakodjanak, ki tudja, mit dob ki az ember épp, megnézik, hogy milyen blokkok vannak, ki milyen dolgokat vásárol, aztán majd legközelebb nem kukázni jönnek, hanem betörni.
2024. márc. 23. 17:55
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
Nem azért kukáznak, mert rosszat akarnának. Amit te nem szednél ki a kukából, nekik fontos. A visszaváltható üvegek, amiért kapnak egy kis pénzt, ami elég egy kis ebédre. A kaja ami valakinek nem kellett, de nekik elég ahhoz, hogy ne haljanak éhen. A ruha ami valakinek szakadt, foltos, koszos, de nekik jó, hogy ne fagyjanak meg.
2024. márc. 23. 20:37
 18/21 A kérdező kommentje:
A kérdés nem ez volt. Nem mellesleg sokan teljesen kulturálatlanul teszik, mindent szanaszét szórnak.
2024. márc. 23. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem a kukát túró csövesbánat jön betörni, de ha valaki paranoiás, nyugodtan felé lehet tartani a hőpapírra nyomtatott blokkot egy égő gázrózsának, olvashatatlanná válik. Vagy lehúzhatod a wc-n, vagy összetépheted, mielőtt kidobod.

Lehet, hogy illegális kitúrni a szemetet, de kötve hiszem, hogy találnának ott bármi 50 000 feletti értéket, azalatt meg a rendőrség nem igazán foglalkozik vele, meg szerintem erkölcsi szempontból rendben van, hogy ha valaki konkrétan annyira éhes, hogy enne a szemétből, azt csak engedjük élni ezzel a lehetőséggel. Rengeteg dolgot dobnak ki emberek, mert lejárt a szavatosságuk, pedig még jó. Nem beszélve a gyorséttermek melletti kukákban a hibátlan, de már fél órája készült hambikról, amik mennek a selejtbe. Én mindig is gyűlöltem a májat, kb. két éve úgy voltam vele, hogy adok még egy esélyt ennek, mert változik az ember ízlése, vettem fél kg fagyasztott májat egy diszkontban, kirántottam, beleharaptam... és még mindig gyűlölöm a májat. Levittem egy nejlonzacskóban, kiraktam a ház melletti konténer tetejére, majd elszívtam egy cigit. Jött egy ember, aki elvette, leült a fűbe, és jóízűen elfogyasztotta egy részét, a másik részét meg elvitte nejlonostul. Legalább nem hiába halt meg az az állat, legalább valaki jól lakott vele.

2024. márc. 24. 02:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi értelme lenne foglalkozniuk velük?
2024. márc. 24. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!