Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Számotokra melyik a fontosabb...

Számotokra melyik a fontosabb tényező, a pénz vagy a szociális élet?

Figyelt kérdés
Külföldre költözésnél elsősorban, ti feladnátok az otthoni baráti társaságotokat egy jobb fizetésért cserébe, ha kint viszont nem sikerülne beilleszkedni olyan szinten, mint Magyarországon?

2024. jan. 18. 09:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
Én tudok felnőttként is más emberekkel barátkozni, akivel megszakadna a kapcsolat emiatt, azért nem kár, mert nem is volt igazi barát, az igazi barátaimmal meg bármikor újra fel tudjuk venni a fonalat, és ott az internet, szóval nem tartana vissza az itthoni társaság, de egyedül nőként én nehezebben mozdulnék meg külföldi munkára, inkább mással együtt mennék szívesen.
2024. jan. 18. 10:37
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Nekem külföldön is sikerült beilleszkednem, itt is lett baráti társaságom és az otthoni barátokkal is rendszeresen tartom a kapcsolatot. 3 órára vagyok repülővel, évente többször is találkozunk, együtt utazunk, a köztes időkben videón dumálunk. Az első 2 év volt csak piszok magányos külföldön, azt meg simán ki lehet bírni. Nem mindenkinek való, de én nem bántam meg.
2024. jan. 18. 10:41
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

Úgy érzem, hogy nekem nem kell választanom a kettő közül. Mindenkivel tudok kapcsolatot tartani az interneten keresztül, akár videocsetelni is. A napi rendszeres személyes találkozásokat nem igénylem.

A beilleszkedés alkat kérdése. Aki kommunikatív és extrovertált, az jól be tud illeszkedni új környezetben is. Aki introvertált, annak meg nincs erre valami nagy igénye.

2024. jan. 18. 10:45
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
money
2024. jan. 18. 12:19
 15/21 anonim ***** válasza:
47%
"Pénzért nem tudsz életet vásárolni." -- Bob Marley
2024. jan. 18. 15:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Pénz, kb 95%-5% arányban.

Párom köt ide, és a család. Nincsen semmilyen baráti társaság. Kimozdulni évente kétszer szoktam társaságba, tesómmal általában.

Nyárig kell munkát találnom itthon. Ha nem jön össze, akkor dobom az itthoni terveimet, 5 éve próbálkozom elhelyezkedni, de semmi... utána sajnos go külföld 🙁 szar ideiglenes munkákat ott is tudok csinálni, csak talán még félretenni is lehet belőle.

Családom szerencsére nem olyan, akiket érdemes évente többször látni 4-6 alkalomnál. De amúgy meg nyugati országrészben vannak a rokonok. Ha ausztriába mennénk csak, akkor 3-5 óra. Akármelyik hétvégén teljesíthető túra.

2024. jan. 19. 03:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön dolgozok és nagyon sok mindent fel kellett áldozni hogy később vegyek egy lakást majd .. se kapcsolat ,se semmi . Csak kaja és munka
2024. jan. 19. 11:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően könnyen barátkozom, így nem félek attól, hogy egy költözés után megszűnik a szociális életem. Egyébként ha nem a világ másik felére költözöl, nem kell feladni a barátságokat sem, mert tudtok találkozni.

Mi évek óta Ausztriában lakunk, tizenéves barátságokat tartunk fenn ugyanúgy.

De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, az előrejutás és a boldogulás szempontjából nyilván az anyagiakat választanám. A barátságok bármikor, bármi miatt végetérhetnek, a jövőd meg fontos.

2024. jan. 19. 22:31
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Pénz. Barátokkal nem vagyok kisegíthe, ha kell valami, vagy megbetegszem és az állami eü-re nem számíthatok... Amúgy barátaim sincsenek, kellenek a f@sznak...
szept. 6. 08:40
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdés milyen a baráti társaság és mekkora lenne a fizetés különbség.
szept. 6. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!