Szerintem teljesen megbolondultam, úgyhogy ezt ne firtassa
senki! Aki járt hasonló cipőben, hogy tisztázta
magában?⬇️
Figyelt kérdés
Röviden, tömören annyi, hogy valaki olyanhoz kezdtem el kötődni, akit éppen csak látásból ismerek. Egyszer barátságos volt velem, emiatt megkedveltem és elkezdtem hozzá pozitív tulajdonságokat társítani. Tudtommal ez valamilyen pszichológiai torzítás (kivetítem az egy pozitív dolgot a teljes személyiségére). Soha nem jártam még így és fejben tudom, hogy ez történik, mert nem ismerem, hogy tudjam, hogy milyen is valójában, de valahogy a szívem meg azt érzi, hogy igazam van és emiatt nem tudok nem “kötődni” hozzá. Hogy lehet ebből az állapotból kitörni a gyakorlatban, ha elméleti szinten már felismertem a problémát?
Segíts nekem: a másik oldalon hogyan kéne viselkedni, hogy sikerüljön a leválás?
febr. 17. 13:10
22/32 A kérdező kommentje:
Hogy értve?
febr. 17. 16:18
23/32 anonim válasza:
Adj ötletet, mivel érné el nálad az az ember, hogy kiszeress belőle?
febr. 17. 16:50
24/32 A kérdező kommentje:
Ha udvariatlan lenne, nagyképű és buta, valamint ha nem lenne figyelmes. De sajnos tapasztaltam, hogy ezek egyike sem igaz rá, nem tudom van-e párja, de ha van, akkor nagyon szerencsés lehet. Vagy nem tudom, ez is egy torzítás?! Kizártnak tartom, hogy rossz ember legyen, persze rossz tulajdonságai mindenkinek vannak.
febr. 17. 17:03
25/32 A kérdező kommentje:
Semmiségeknek tűnhetnek, de szerintem manapság, ha valaki figyelmes az például egy óriási kincs, ahogy az is, ha az illető udvarias. Lehet, azért értékelem ennyire túl, mert a környezetemben kevés ellenkező nemű embernél tapasztaltam ezt és attól tartok, hogy nem fogok találni mást ilyen tulajdonságokkal, ezért “ragaszkodom” hozzá annyira. Nem tudom, fura dolog az elme. :)
febr. 17. 17:10
26/32 anonim válasza:
Igen, a figyelmesség nagy szó szerintem is. Ritka kincs.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
febr. 17. 17:14
27/32 A kérdező kommentje:
:)
febr. 17. 18:33
28/32 anonim válasza:
Na tessék, hasonlítotok egymásra! :)
febr. 17. 22:51
29/32 A kérdező kommentje:
Hogy-hogy?
febr. 17. 23:08
30/32 anonim válasza:
Eddigi megnyilvánulásaid alapján nekem pont ilyennek tűnsz. Ezt meg lehet állapítani néhány mondatból és reakcióból ugyanúgy, mint ahogy élőben is pillanatok alatt rengeteg információt megtudsz a másik emberről. Még megszólalnia sem kell ahhoz, hogy tudd, udvarias vagy nagyképű-e. Az első szavaiból meg érzed, hogy buta-e vagy sem.
Erre gondolok, ilyen egyszerű. Nem udvarolni szeretnék. Azért olvastam el a kérdést, mert ebben a kötődéses helyzetben vagyok én is. A kötődés nálunk kölcsönös, de a másik fél nincs tisztában ezzel. Fura helyzet, és lépni biztos nem fogok - és kellőképpen fáj már annyira, hogy próbáljam elengedni. (Az "összefacsarodik a szivem"-et egy életre megjegyeztem, olyan szépen leírtad.) Régóta fennáll ez az állapot, hol jobban viselem, hol rosszabbul. Én nem szeretnék kérdést kiírni ezzel kapcsolatban, nem is tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, mint te. Jól estek a reakcióid, bízom az értékítéletedben, ezért kérdeztem vissza. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!