Ha szembe sétálsz valakivel, akkor hogy szoktál ránézni? (Kisebb távolságról van szó, folyosón és hasonló helyeken)
Figyelt kérdés
Mindig zavarban vagyok, hogy hogy illik ilyenkor valakire nézni vagy mennyi ideig. Várom a tapasztalatokat!2023. okt. 30. 16:43
1/12 anonim válasza:
Miért, szerinted kötelező ránézni? 😄
2/12 A kérdező kommentje:
Nyilván nem kötelező, de csak ránézel valakire, ha szembe sétál veled, nem? Te nem szoktál?
2023. okt. 30. 16:47
3/12 Senior Séf válasza:
Természetesen a szemébe nézek. Így érzem magam kényelmesen. Atavisztikus ösztön ez,ha valakivel találkozol, tudnod kell,milyen szándékkal közelít.
4/12 A kérdező kommentje:
Rendben, de engem a pontos “technika” érdekelne, ahogy ránézel. Tehát, hogy végig a szemébe nézel vagy csak egy ideig? Ha elnézel, akkor hova nézel? Illik elnézni?
2023. okt. 30. 16:50
5/12 anonim válasza:
Ha munkahelyről van szó, akkor nyilván ránézek, rá is mosolygok, ha az utcán vagy a városban vhol közlekedek a tömegben akkor nem igazán jellemző, sokszor a gondolataimba merülök és nem figyelem az embereket magam körül.
6/12 anonim válasza:
Nem szokás szemezgetni random idegenekkel.
7/12 anonim válasza:
Ha szimpi a n, akkor sajna többet nézem, amúgy egy gyors pillantás és ennyi.
8/12 A kérdező kommentje:
Természetesen én sem szemezni akarok random idegenekkel, de ha a folyosón szembe sétál velem egy távoli kolléga, akivel nem vagyunk köszönőviszonyban, de tudunk egymás létezéséről, akkor bunkóságnak érezném, ha rá se néznék.
2023. okt. 30. 17:10
9/12 anonim válasza:
Én általában a rövid összenézésben hiszek. Persze ha direkt szemezés alakul ki, az más helyzet. Illetve van olyan aki nagyon a földet nézi, na őket pl próbálom nem megbámulni, egyfajta empátiából. Bizonyára jó oka van rá.
10/12 anonim válasza:
Távoli kollégák esetén kérdező én maradnék egy rövid ránézés és mosolynál, ez lehet úgymond egy nem tolakodó jelzésforma, hiszen idegen de tudom,kolléga, látásból ismerem, egy mosoly mindenkinek feldobja a napját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!