Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintem teljesen megbolondul...

Szerintem teljesen megbolondultam, úgyhogy ezt ne firtassa senki! Aki járt hasonló cipőben, hogy tisztázta magában?⬇️

Figyelt kérdés
Röviden, tömören annyi, hogy valaki olyanhoz kezdtem el kötődni, akit éppen csak látásból ismerek. Egyszer barátságos volt velem, emiatt megkedveltem és elkezdtem hozzá pozitív tulajdonságokat társítani. Tudtommal ez valamilyen pszichológiai torzítás (kivetítem az egy pozitív dolgot a teljes személyiségére). Soha nem jártam még így és fejben tudom, hogy ez történik, mert nem ismerem, hogy tudjam, hogy milyen is valójában, de valahogy a szívem meg azt érzi, hogy igazam van és emiatt nem tudok nem “kötődni” hozzá. Hogy lehet ebből az állapotból kitörni a gyakorlatban, ha elméleti szinten már felismertem a problémát?

jan. 15. 20:11
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Ez is lehetséges, de ne ismerem, tehát nem tudhatom, hogy ő milyen a valós énje.

febr. 8. 11:35
 12/32 anonim ***** válasza:

Annyira nyugodt vagy és magabiztos, érdekes, hogy egyáltalán kiírtad a kérdést.

Még az ugrott be, hogy ha azonos nemű, akkor esetleg felnézel rá vagy hasonlítani akarsz rá.

Ha nem azonos nemű, akkor meg elmúlik, hidd el.

febr. 8. 13:23
 13/32 A kérdező kommentje:

Nyugodt és magabiztos? Miből gondolod ezt? Nem érzem így.

Ellentétes nemű.

febr. 8. 13:25
 14/32 anonim ***** válasza:

Egyszerűen végigolvastam egymás után a válaszaidat. Szépen fogalmazol, higgadt vagy. Bizzál magadban.

Ha ellentétes nemű, akkor meg főleg nem kell semmit sem magyarázni.

Csomó kérdésnél olvastam itt az oldalon, és a dalai láma is azt mondja, hogy a változáshoz idő kell. Azt írtad, nem vagy magányos és elkeseredett, hát akkor élvezd a mindennapjaidat. Nem lehetsz olyan rossz társaság magadnak sem :)

febr. 8. 14:04
 15/32 A kérdező kommentje:
Jól esik, hogy így látod, köszönöm. Persze, próbálom élvezni az életet, csak amikor eszembe jut, akkor olyankor egy kicsit összefacsarodik a szívem.
febr. 8. 16:50
 16/32 anonim ***** válasza:

Na most megríkattál.

Még jó, hogy próbáltalak vigaszalni. :)

Aludj jól!

febr. 8. 20:50
 17/32 A kérdező kommentje:

:)

Jó éjt!

febr. 8. 23:03
 18/32 anonim ***** válasza:

Hahó, Kérdező, még eszembe jutott valami.

Ne szakkönyveket, önismereti, kötődés-nem kötődés, elengedés könyveket vegyél a kezedbe. Nagy divatja van, milliót találsz, szerinten rövid ideig tartó élvezetet nyújtanak, hamar elfelejted.

Az embereket és a kommunikációt (meddig idegen az idegen, ugye?) a szépirodalomból ismerheted meg igazán. Nincs olyan helyzet és érzés, amit már le ne írtak volna. I.e. 500-ban ugyanazokkal a problémákkal küzdöttek az emberek, mint mi most (görög drámák). A sorok között olvasást, a beszédaktust Tolsztojtól tudod megtanulni. Ki nem mondott üzenet és annak megértése. Sok szereplő érzéseinek, cselekedeteinek megismerése az empátiádat is erősíti, beleképzelheted magad a másik helyébe.

Hosszú távról beszélek, jól jöhet még az a bölcsesség, amit a nagy íroktól tanulsz. Az Európa Könyvkiadótól A világirodalom remekei sorozatban kisregényeket, elbeszéléseket is találsz. Ki tudja, lehet, hogy a könyvtár lesz a 'közös szál' nálatok! :)

Jön a jó idő, leülsz egy padra olvasni, futni fognak utánad a tarisznyás bölcsészlányok vagy a kockás sálas fiúk. (Megfelelő aláhuzandó.)

Lehet, hogy otthon nálatok, szülőknél, nagyszülőknél is rábukkansz ilyen kincsekre. Azt, hogy ilyen szépen fejezed ki magad, hoztad valahonnan ;)

febr. 10. 03:53
 19/32 anonim ***** válasza:

Jaj, a Shakespeare Szonettek lemaradt, azt ki ne hagyd! :)

Jól jön jelenlegi lelkiállapotodhoz.

Lehet, hogy a világ tele van szerelmespárral, csak nem tudnak egymásról. Gombóc van a torkukban, köszönni se tudnak egymásnak, nemhogy beszélgetni! A lelküket meg itt öntik ki a gyakorin...

febr. 10. 04:29
 20/32 A kérdező kommentje:
Milyen jó ötlet, nem os gondoltam volna erre! Köszi.
febr. 10. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!