Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért ítélik el az emberek a...

Miért ítélik el az emberek a bulizást es a drogot ,piát,cigit ?

Figyelt kérdés

2023. dec. 30. 07:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

De, a cigi is rossz. Pedig dohányos vagyok. Sok pénzbe kerül.

Mértékkel? Mármint csak akkor szívsz, ha buli van például? Pia mellé?

Akkor megint visszakanyarodnék ahhoz, amit a háttérben lévő mentális gondokkal kapcsolatban írtam. Nekem is vannak gondjaim, szorongás, sokszor kilátástalanság. De nem fedem el ilyen tudatmódosító szerekkel.

Ezeket csak azok csinálják, akik egy társaságnak meg akarnak felelni, mert mindenki más is ezt csinálja, vagy akik nem tudják önmagukat adni, mert szoronganak. Miért nem beszélgettek például? Vagy activity?

2023. dec. 30. 08:43
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Semmit nem ítélek el a gyilkosságon, bántalmazáson és zaklatáson kívül. Viszont sajno bagy nem sajnos, a drogosokat/alkoholistákat nem tudom sajnálni. Nem kívánok rosszat, de nem is sajnálom. Ők döntenek így, ahogy.
2023. dec. 30. 08:53
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

Féltékenyek. Azt akarják, hogy amíg gyerek vagy, tanulj, legyél tisztelettudó, akire csak büszkék lehetnek a szülei, aztán legyen egy jó szakmád, párod, babázzatok le, legyen mindig az első a család, majd vállalj önkéntes munkát a közösségben, mikor lesznek unokák, ott segíts, közben meg műveld a 200 m2-es veteményedet, a ház környékét meg szórd tele virágokkal. Ez okozzon neked boldogságot, legyél elégedett a helyzeteddel, hogy kis hangyaként építgetheted a társadalmat.

Szerintem nem baj, ha valaki nem ül be ebbe a dobozba. A drog viszont tág fogalom, igazából a cigi, pia és a kv, csoki is az. A fűvel nem gondolom, hogy nagy baj lenne, a krokodil viszont gáz.

2023. dec. 30. 09:42
 14/20 anonim ***** válasza:
18%

Te normális vagy?

Féltékeny? Mire? A büdös, drága és egészségkárosító cigire? A drága, egészségkárosító, bódító hatású alkoholra és drogra?

Mint már említettem, full józanul, tehát ezek mellőzésével is lehet nagyon jól szórakozni.

De, aki függő, mint te is, és a kérdező is, ti el se tudjátok ezt képzelni, mert mindig kell valami fájdalomcsillapító, ami elveszi a maradék eszeteket is.

Nem baj, míg ti ilyenre szórjátok el a pénzeteket, én meg majd lógatom a lábamat helyettetek is külföldön a tengerbe vagy az óceánba. ☺️ Ti romboljátok az egészségeteket, én meg építem.

2023. dec. 30. 10:22
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

Azért ennyire ne sarkítsuk le a dolgokat.

Tudom hogy az én példám nem feltétlen mérvadó és talán csak ezer az egyből (vagy még annál is kevesebb), de nekem rengeteged segítettek a különböző pszichoaktív szerek.

Annak idején, nagyon fiatal koromban erős szorongással és depresszióval küzdöttem egy kis szocális fóbiával megfűszerezve.

Szer használat közben egy idő után képes voltam felismerni hogy milyennek kellene lennem, hogy mik azok a tulajdonságok amiket a valós személyiségembe át kellene ültetnem. Olyankor képes voltam más (jobb) nézőpontból tekinteni a dolgokra és az egész világra.

Kicsit olyan volt ez számomra mint egy hosszú orvosi, gyógyszeres kezelés.

Végül sikerült összeraknom magamban azt a személyiséget amire mindig is vágytam és egy olyan emberré válni akire lehetőség szerint még én is felnéznék.

Ehhez a változáshoz persze főként rám volt szükség ez tagadhatatlan, de nekem, mint egy hátsó tolóerő, rengeteget segítettek a különböző kábítószerek.

Ma már egy többségében boldog, kiegyensúlyozott életet élek.

Van egy jól fizető tisztességes állásom, otthonom és barátaim. E mellé még sikerült most az utóbbi két évben 40kg súlyfeleslegtől is megszabadulnom és az orvosom szerint az egészségem is jól szolgál.

Szóval nem mondhatnám hogy nem alakultak jól a dolgok.

Persze mondhatnánk azt hogy semmi szükség nem lett volna azokra a drogokra, ment volna az magától is. Hát mondhatnánk persze...

De mi emberek nem vagyunk egyformák. Vannak akik külső segítség nélkül (és legyen az bármi), nem képesek egyedül vagy önállóan megküzdeni a felgyülemlett problémáikkal. Legalábbis a kezdetekben biztosan nem.

A drogok nem egy jó módszer a problémáink leküzdésére (nem is ajánlom senkinek) de hogyha már valaki benne van akkor képes lehet azt a saját hasznára is fordítani hogyha szeretné. Viszont azzal is egyet kell hogy értsek hogy általában a legnagyobb probléma nem is magával a drogokkal van, hanem az azoknak a túl nagy mennyiségben történő fogyasztásával.

Egyszóval igen, a mértékletességel.

Ezzel az egésszel csak azt szerettem volna mondani hogy mint az életben minden, ez a dolog sem csak fekete-fehér. Kismillió oldalról és nézőpontból meg lehet ezt közelíteni. Véleményt formálni szabad és kell is, de ne eröltessük rá másokra az nézőpontunkat mert mindenkinek megvan a saját nézőpontja és a saját igaza.

2023. dec. 30. 11:22
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem főleg azok ítélkeznek az ilyen dolgok felett, akik maguk is szeretnének bulizni, iszogatni, csak valamiért nem jön össze nekik.

A cigi mondjuk nekem se szimpatikus, de nem ítélem el, aki dohányzik. A drog más dolog, az tényleg kerülendő.

2023. dec. 30. 13:01
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

Ugye tudjátok hogy a fejlett országokban ( nem itt ) alkalmaznak ketamint, amfetamint, MDMA-t, füvet gyógykezelés, terápiás célból?

Ja és aki használ valamit nem jelenti azt hogy lecsúszott függő lesz, ha úgy lenne akkor a fele orvosi kamara, magas pozíciók vezetői már rég az utcán lennének és remegnének meg mindenüket elvesztették volna.

Az meg hogy józan buli vagy nem józan azt mindenki eldöntheti magának, ítélkezni és beskatulyázni pedig csak a buta/ tájékozatlan emberek szoktak.

2023. dec. 30. 13:29
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

Azt ugye tudod, hogy más az, amit az orvos felír, és más az, amit te feketén kéz alól veszel csakazért, hogy bódult állapotban legyél?

Ne hasonlítsd már össze a kettőt könyörgöm. 🤦🤷🙄

2023. dec. 30. 13:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, ha annyira akarja valaki, azokat is túl lehet tolni illetve minden orvos lefizetheto a ketamint amúgy is pont ilyen orvosoktól szokták venni.

A lényegen pedig nem változtat, nem mindenki lesz lecsúszott drogos és nem csak a két véglet létezik.

Igazából nem elbagatelizálni kell a drogokat, hanem megérteni hogy mindenki más és akármennyire is hihetetlen vannak akik jobban szeretik ha felrántanak két csíkot mint másnaposan fekszenek masnap az alkohol miatt. Persze van aki meg nem csinál semmit, de egyik sem jobb a másiknál.

Mindenki azt fogadja el amit az élete során beleneveltek, amiket látott és hallott. Sajnos pont megmutatkozik az agymosás amit csinálnak, vannak akik tovább gondolkoznak és nyitottabbak a világra és vannak akik elfogadják azt amit az adott ország beleakar “kódolni”.

2023. dec. 30. 13:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Mert értelmetlenül hozza velük az ember magát kiszolgáltatott helyzetbe.

Sokba kerül, szükségtelen és értelmetlen!

2023. dec. 30. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!