Más is volt úgy aki külföldre költözött és ráragadt az akcentus amikor magyarul beszélt?
Figyelt kérdés
Nálam legalábbis ez van, alapból volt mert előtte alföldön éltünk magyarországon, utána nagyjából 9 éve élünk kulfoldon, és azóta nagyon keveset beszélek magyarul ezért amikor a magyart is használnom kell néha akkor nehéz. Én amúgy nem szeretném mert nagyon zavar. Ha tobbet használom a magyart akkor eltűnik? 16L2023. dec. 19. 13:12
1/8 anonim válasza:
Hát kisgyereknél előfordulhat, de ez többnyire fancy nagyzolás csak. Én ismertem olyat, aki '56-ban ment az USA-ba és vagy 30-35 évig haza sem mert jönni. Na ő még 50 évvel a diszidálása után is tökéletesen beszélt magyarul két dolgot leszámítva. Egyrészt azokat a szavakat nem tudta magyarul, amik nem is léteztek még akkor, amikor kiment, másrészt a "well" kötőszót használta sokat. Mindezt úgy, hogy nulla angoltudással ment ki és utána évtizedekig alig-alig beszélt magyarul, mert nem volt kivel
2/8 anonim válasza:
Hogy volt akcentusod amikor még itthon éltél?:D
5/8 anonim válasza:
Ha évekig csak a másik nyelven beszél valaki, csak olyan emberekkel van kapcsolatban, akkor a hanglejtés, akcentus valamennyire ráragad - érthetö módon -, de egy-két napos magyar környezetben visszaáll az eredetire
6/8 anonim válasza:
Unokaöcsém 6 éves volt, amikor kikerült Angliába a szüleivel. Most 23 éves. Otthon anyjával-apjával magyarul beszél, de amúgy iskolában angolul, baráti körben is angolul (angol barátai vannak, meg egy-két lengyel, de velük is angolul beszél). Van akcentusa, egy kicsi. Nem keresi ugyan a magyar szavakat, és hibátlanul ragoz, de a hangsúlyt nem oda teszi, ahova mi, nekem tetszik amúgy, bájos:) (Szüleinek semmi ilyen, de ők 35 évesek voltak, amikor kiköltöztek).
7/8 anonim válasza:
Mivel en mar senkit nem ismerek, aki magyar, csak anyamat, en mar keverek nyelven almodom. Akcentus ugy husz ev utan szokott lenni. Nekem a hangsulyozasom idegenes allitolag, es ha hazajovok, par napig meg vagyok zavarodva, de utana visszajon. Illetve ha magyarul hallgatok musort, a nyelvi hibak, amik egyre jobban elharapoztak, most is sertik a fulem.
De aki 24/7 masik nyelvet beszel, en 15 eve, azon biztos, hogy eszre lehet venni.
8/8 anonim válasza:
Igen,használd többet a magyart,és eltűnik,vagy jelentősen javulni fog.Az emberi agy a túlélésre van berendezkedve.Ezt úgy kell elképzelni,hogy mindig azt erősíti amit a legtöbbször használsz,mert alkalmazkodni akar a megváltozott körülményekhez.Nem érdekli,hogy te alapvetően Magyar vagy,és illene nem elfelejteni dolgokat az anyanyelvedből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!