Vendégségbe hívnak, de nem szereted egyik elkészült ételt sem. Mit teszel?
Ha mondjuk nem szereted a levest, a főételt és a tortát sem? Kijelented, hogy nem szereted és nem eszel semmit? Ez illetlenség?
Vagy legalább pár kanállal eszel az elkészült ételből?
"5-ös: DE VAN olyan, hogy egyikböl sem bírsz enni, mert pl. allergiás vagy egy olyan összetevöre, ami mindegyikben van - és egy több napos rosszullét vagy esetleg kórház nem éri meg, hogy egyek olyasmit, amit nem birok!"
A kerdes: "...de nem szereted egyik elkészült ételt sem. "
"Akik büszkén verik a mellüket, hogy ők bezzeg nem finnyásak, kíváncsi vagyok,szívesen ennének-e olyan helyen, ahol használt bugyival mosogatnak, mert sajnálnak szivacsra költeni."
Én speciel úgy tudom nyugodt szívvel mondani, hogy nem vagyok finnyás, hogy elképzelni se tudom azt a lehetőséget, hogy olyan ember legyen a szűkebb ismerettségemben, aki használt bugyival mosogat, mert nem akar szivacsra költeni. Ezek szerint rendkívül privilégizált életet élek, de nekem minden barátom és családtagom megüti ezt a nem túl magas civilizációs szintet.
Nem putri lakókról van amúgy szó, nem is tegnap barnultak.
Sőt, kifejezetten jómódú, értelmiségi család. Anyuka kalapban, kosztümben jár, mindenből márkás kell...
A felmosó vizet nem szabad a wc-be önteni, mert az olasz kerámiából van, inkább beleöntik a mosogatóba, mert az nem annyira exluzív...Akkora a tv, hogy alig fért be az ajtón, de vacsora előtt összevitáznak, melyikük egye meg a szikkadt zsemlét, mert spórolni kell. A milliók meg csücsülnek a bankan. Na, ezért sajnálják a pénzt egy nyomorult 200 ft-os mosogató szivacsra is.
Nem fogok csak azért hogy a házigazda ne érezze magát kellemetlenül sem gyomorrontást sem allergiás rohamot kapni... Ha nem szeretek valamit nem eszem meg. Ennyi erővel ha tudod hogy méreg van benne akkor is megeszed, csak hogy ne legyen belőle sértődés?
A mai világban miért olyan nehéz rákérdezni a vendégtől hogy van-e amire allergiás vagy amit nem szeret ha már ebédre/vacsorára hívom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!