Vendégségbe hívnak, de nem szereted egyik elkészült ételt sem. Mit teszel?
Ha mondjuk nem szereted a levest, a főételt és a tortát sem? Kijelented, hogy nem szereted és nem eszel semmit? Ez illetlenség?
Vagy legalább pár kanállal eszel az elkészült ételből?
1. Olyan nincs, hogy egy ételből nem bírok semennyit enni. Nem válogatós kisgyerek vagyok, hanem felnőtt ember!
2. Olyan van, hogy nem a kedvencem; ha lenne más is, akkor nem ezt választanám. De ha nincs, akkor egy keveset ennék ezekből is. Mivel általában véve sokat eszem, csak annak tűnne fel, hogy nem ízlik, aki tudja, hogy milyen mennyiséget szoktam magamba tömni a kedvemre való ételekből.
3. Természetesen nem mondanám a háziaknak, hogy nem ízlik. Nyilván ezzel is sokat fáradoztak, nekik nyilván ízlik is. Nem vagyok istenkomplexusos idióta, hogy azt képzeljem, mindenhol, ahol vendégül látnak, kötelesek kedvemre valót készíteni.
4. Ha valaki ilyen helyzetben szóvá tenné, hogy neki semmi nem ízlik, röviden és tömören bunkónak tartanám. Ha ez rád vonatkozik, kérdező, nyugodtan vedd magadra!
5-ös: DE VAN olyan, hogy egyikböl sem bírsz enni, mert pl. allergiás vagy egy olyan összetevöre, ami mindegyikben van - és egy több napos rosszullét vagy esetleg kórház nem éri meg, hogy egyek olyasmit, amit nem birok!
Ha csak nem a kedvencem, akkor keveset eszem belöle, ha netán rákérdeznek, akkor nincs étvágyam.
Ha valamiért nem birom megenni - allergia vagy kifejezetten utálom, akkor nem eszem belöle, indok vagy az allergia, vagy nincs étvágyam.
Aki nem tudja elfogadni, hogy valaki nem akarja megenni, amit kínál, ahhoz többet nem megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!