Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A szülők miért ilyen képmutatóak?

A szülők miért ilyen képmutatóak?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, én nagyon is szeretem őket, de ezt a tulajdonságukat nagyon ki nem állhatom. Tehát elmesélik hogy nekik milyen fain gyerekkoruk volt, milyen szabadok voltak, hogy nem lennének ilyen jó emlékeik ha nem engedtek volna meg nekik mindent, bla bla bla. Aztán meg kb feleannyi mindent se engednek meg mint ami nekik szabad volt, arra hivatkozva hogy most más világban élünk...nekik persze hogy más, hiszen felnőttek...na de mind1. Aztán meg más szülőkkel arról pampognak hogy milyen elkúrt ez a generáció, nincsenek olyan élményeik mint nekik amilyen volt.

Úgy érzem, hogy ők kitombolták magukat annak idején és most meg mindent megtíltanak amit ők megtettek.

Köszönöm annak aki elolvasta, és kérlek hagyjatok itt egy véleményt a témáról

2023. nov. 9. 16:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Hát, abban egyetértek, hogy régebben könnyebben elengedték a gyerekeket egyedül ide - oda, bandázhattak, de akkor nem volt ilyen gyakori az emberrablás, nem volt sok autó etc. Szóval ha nem engedi el egyedül a szülő a 6 éves gyereket pl egyedül a játszótérre, azt megértem. Ha viszont pl a szülőnek engedték 10 évesen,nhogy befesse a haját, akkor szerintem nem elvárható, hogy megtiltsa a saját gyerekének, aki ugyanazt szeretné 10 évesen:)
2023. nov. 9. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Nézd, amikor a mi generációnk fiatal volt akkor teljesen más volt a világ, az emberek és a lehetőségek.

Ma nagyon nem jó,ahogy a világ alakul és az lehet az "ősök" véleménye és tettei azért olyanok,amilyenek...Féltés is van,ha nem is mondják ki !

Persze vannak konzervatív,maradi emberek is, de ez régen is megvolt !

2023. nov. 9. 16:37
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Én nem ilyen vagyok.

Szóval most általánosságban nyavalyogsz, vagy csak a szüleiddel nem vagy képes rendezni a konfliktust, esetleg valamiért rájuk mutogatsz felnőttként is?

2023. nov. 9. 16:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"akkor nem volt ilyen gyakori az emberrablás"

. Kíváncsi lennék, mennyivel nőtt azóta...

2023. nov. 9. 16:44
 5/12 A kérdező kommentje:
#3 a saját szüleim nyilván a kiinduló pont, de viszont sok régi ismerősük/más szülök is pont ezt valják.
2023. nov. 9. 16:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, teljesen megértelek, pedig én is szülő vagyok!

Egyszer-kétszer mondtam a 10 éves fiamnak, hogy ha akar, egyedül csatangolhatna, meg játszótéren lehetne nélkülem is. És ő nem akar. Fél? Nem tudom. Sose neveltük félelemre.

Én ennyi idősen egyedül átbuszoztam a városon, különórára menve meg haza. Télen természetesen sötétben. Tudtam vigyázni magamra a közlekedésben, ismertem a buszjáratokat, ismertem az utcákat. Volt, hogy előbb jött egy másik busz, türelmetlenségemben és kíváncsiságomban felszálltam arra, az egy idő után másfelé ment, ott leszálltam és más úton mentem haza. Szüleimnek el se mondtam. Pedig amúgy félős kisfiú voltam, pl. a kutyáktól mindig féltem, ha póráz nélkül jöttek szembe vagy rám ugattak a kerítés mögül.

Középiskolás koromtól mindenfelé biciklizgettem, város széli, semmi járta környékeken. Sok érdekes helyre elvetődtem. Ott is egyetlen félelmem csak az volt, nehogy kutyák támadjanak meg.

A szüleim engem sokkal szabadabban fogtak és én még annál is több szabadságot akartam.

Én meg biztatnám a fiamat, hogy nem muszáj mindig ott lennünk vele, de pont ő igényli ezt.

A csoda érti ezt!

2023. nov. 9. 17:15
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Ők még nem az Xbox, hanem a Lehel hűtő előtt ültek egész nap.
2023. nov. 9. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:
36%

#4:

A bűnözés igenis megnőtt, nem kicsit, nem beszélve a sok idegbeteg félőrültről az utcán, aki akkor is neked megy, ha rá mersz nézni.

2023. nov. 9. 19:32
 9/12 anonim ***** válasza:

1: "akkor nem volt ilyen gyakori az emberrablás"

Kérlek, írj néhány példát a közelmúltban történt "gyakori" emberrablásokra. Én ui. egyről sem tudok.

Konkrétan emberölés nem történik több, mint a Kádár-kor békés éveiben, és jóval kevesebb, mint a rendszerváltás körüli zavaros időszakban.

Egyébként a jelenlegi emberölések döntő többsége szerelemféltésből történik, tehát nem ismeretlenül támad áldozatára a gyilkos. A klasszikus utcai rablótámadás vagy öregezős rablógyilkosság, noha felkavarja a lakosság indulatait (ami teljesen érthető), valójában nagyon ritka. Ja, és az utcai támadások döntő többsége is éjfél után történik, amikor már egy középiskolás vagy általános iskolás korú gyereknek rég otthon kell lennie.

2023. nov. 9. 21:06
 10/12 Senior Séf ***** válasza:
100%
6 éves voltam, kérdező, amikor először engedtek el egyedül a 25 km-re, vidéken lakó nagyszülőkhöz. Adtak pénzt, megmondták, hogy kérjek jegyet, melyik vonatra szálljak fel. A többi meg már ismerős volt, hisz a szülőkkel is megtettem ezt az utat jó néhányszor. Ennek majd' 60 éve, és a mai világban ezt messze nem lehetne megtenni.
2023. nov. 10. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!