Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Amikor az emberek hirtelen...

Amikor az emberek hirtelen túlreagálnak valamit, az 99%-ban az ellenünk tanúsított rosszindulatról árulkodik?

Figyelt kérdés

Megpróbálom egy példával elmagyarázni. Szóval régen suliban volt egy srác, aki folyton szekált, viccelődött velem. Nagyon idegesített, és egyszer egy jó durvát visszaszóltam neki, viccnek álcázva. Erre nevetett rajta egy jót. Na ő tuti nem rosszindulatú volt, és csak jó fej akart lenni, amúgy jóba lettem vele.

B esetben pedig első nap voltam a gyárban, és a 45 körüli cigány nő elkezdett faggatózni. Honnan jöttem, mit csináltam eddig, stb. Látta, hogy elsőre vagyok ott, hibázok, meg amúgy is mi köze ezekhez. Nem mindenki szeret úgy magáról beszélni, hogy 10 ember hallja. Ennek megvan a maga menete és tempója. Aztán végül meguntam, és mondtam neki, hogy fejezze már be, mert idegesítő. Erre meg nekem esik, hogy ki vagyok én itt, meg mit képzelek magamról, mehetek el innen (egyébként ő is ugyanolyan újonc volt, mint én, csak ő már 2 hónapja ott volt).

Róla el nem tudom képzelni, hogy akárcsak egy morzsányi jóindulat is lett volna felém.

Nem tudom érthető-e ezekből a példákból. Azt gondolom, hogy aki kontaktba akar lépni velem, és megsértődik, visszatámad, indokolatlan mértékben felhúzza magát, annak csak ellenséges szándéka volt. Mert el nem tudom képzelni, hogy valakinek szimpatikus vagyok, vagy kedvel, és egy semmiségen vérig sértődik.

2023. okt. 4. 10:00
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Talán.
Nem.
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval régen suliban volt egy srác, aki folyton szekált, viccelődött velem."

Én nem értem hogy ebbe hogy ne lenne rosszindulat.

Max a rosszindulata nagy adag önbizalommal társul, ezért nehezebb átütni azt az ingerküszöbét, hogy megsértsd egy visszaszólással.

2023. okt. 4. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ezt tapasztaltam amit a kérdező. Ha valaki attól kioffol hogy őfelségének vissza mersz szólni valamit, vagy néhányszor rossz kedvedben belekötsz, megvádolod hogy nem tökéletes feléd, annak a nagy érdeklődése csak valami érdek miatt volt. És véletlenül se szülőnek való, mert a saját gyerekét se fogja engedni érzelmet kifejezni.
2023. okt. 4. 10:16
 3/5 A kérdező kommentje:
1.: Vagy lehet, hogy csak ilyen környezetben nőtt fel, és tanult szokás. Mert amúgy rendes volt velem ezt leszámítva.
2023. okt. 4. 10:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Részben mert nem értik a másik gondolkodását, részben mert nem mernek/mertek sosem kérdezni, így az általuk berögzült sztereotípiák miatt viselkednek a másikkal így (az előfeltevések miatt).
2023. okt. 4. 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet azért is amit írsz,vagy egyszerűen következetlen,és mikor rávilágítasz erre akkor nem bírja elviselni magában.Mondjuk az is lehet,hogy ha csak annyit mondasz neki,hogy "Ne haragudj,nem szeretnék erről beszélni" akkor nem kapja fel a vizet.De nem biztos,lehet,hogy akkor sem értené meg.
2023. okt. 7. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!