Megelőzhető lett volna a Columbine iskolai lövöldözés?És előfordulhat ilyen napjainkban?
pfej gyilkos szimpatizáns...
rengeteg gyereket bántalmaznak, vannak akikkel otthon is erőszakosak minden létező formában, de valahogy mindig csak a fehér fiúk lövik szét az iskolájukat. meg kéne tanulniuk beilleszkedni.
1-es nem nem vagyok gyilkos szimpatizáns mélyen megvetem az erőszakot, főleg ezt a brutális formáját.A meg tudom érteni őket alatt arra gondoltam, hogy bár nem kellett volna ezt tenniük, de nem ok nélkül cselekedtek így.
2-es egyetértek veled.Itt rohadtul nem csak az elkövetők a hibásak.Szülők, tanárok, diákok egyaránt felelősek.
#3 Akkor sem mehetünk el amellett a tény mellett hogy
- szinte csakis és kizárólag fiúk gyilkolnak (ráadásul sokat, rengeteg iskolai lövöldözés van)
- a többségük nem tartozik kisebbségekhez (nem meleg/színesbőrű) ergo nem éri őket külön megkülönböztetés, elnyomás, nem úgy, mint a kisebbségi gyerekeket
- a legtöbb iskolai lövöldözés Amerikában van. "legtöbb" alatt pedig azt értem, hogyha az összes többi ország iskolai lövöldözéseit összeadnánk, még akkor is Amerikában lenne a legtöbb
Persze azzal abszolút egyet tudok érteni hogy rossz dolog szekálni/kirekeszteni mások, de nem ez vezet a gyilkossághoz. Az a kultúra/mentalitás vezet gyilkossághoz amiben a fehér amerikai fiúkat nevelik.
"És előfordulhat ilyen napjainkban?"
Annyira, hogy mostanra már nem is hír, olyan gyakori.
"És előfordulhat ilyen napjainkban?"
Az USÁ-ban már kis túlzással mindennaposak a lövöldözések. Még South Park is rész volt erről.
"a többségük nem tartozik kisebbségekhez"
Ezt azért lehet árnyalni az iskolán belüli kisebbségek arányával.
Itt egy cikk 2022-ig iskolai lövöldözésekről:
Arányaiban még mindig a fehérek vezetnek, de a feketék is hasonló nagyságrendben lövöldöznek az iskolákban, és a filippínók is szeretnek fegyverhez nyúlni.
Szerintem az is benne lehet még, hogy a kisebbségek sok esetben iskolán kívül intézik ezeket és akkor leírják bandaháborúnak.
Ilyen szempontból nem kijelenthető az állítás, miszerint "Az a kultúra/mentalitás vezet gyilkossághoz amiben a fehér amerikai fiúkat nevelik."
Abban van nagyobb eltérés, hogy a kisebbségek inkább célzottan, egy-egy személy ellen követik el a gyilkosságokat. És inkább fehér férfiak azok, akik "mindenki ellenség" alapon válogatás nélkül gyilkolnak.
Az tény, hogy a teljes kirekesztés, megaláztatás mi az ilyen embereket éri eleve inkább a fehér kultúrára jellemző. Nyilván valahol pont a serdülőkor a legnagyobb fordulópont. Lehet valakinek nagyon jó, és lehet rémálom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!