Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Állítólag nekem semmi se...

Állítólag nekem semmi se tetszik, de ha mégis akkor meg leszólják - az ember csak akkor “pozitív” ha ugyanannak örül mint a környezete?

Figyelt kérdés

Többször megkaptam már emberektől (rokonok, kollégák, haverok, korábban osztálytársak, tehát mindenféle embertől) hogy semminek nem tudok örülni, savanyú vagyok.

Én azt figyeltem meg hogy sokszor jegyzem meg hogy valaminek örülök, de akkor meg leszólják, rosszabb esetben konkrétan mérgesek lesznek.

Példák:

- néztem egy filmet nemrég ami nekem nagyon tetszett - az ismerőseim szerint a film egy szr és hülyeség volt moziban nézni

- várok egy másik filmet ami később jön mozikba, ismerősök szerint egy szr lesz, nem érdemes megnézni

- én speciel élvezem a nyári időt ami most van egy hete, ezen konkrétan felháborodnak sokan

- nagyon élvezek mostanában egy videojátékot, mások szerint egy szr és nem kéne játszani vele senkinek

- vettünk egy autót a párommal, olyat amilyet engedett a pénztárcánk, nekünk nagyon tetszik és szeretjük, ismerősök szerint az egy szr, használt autót venni nem szabad

- etetjük itatjuk a kertben a madarakat, imádom őket nézni, hallgatni :) de több ismerős szerint is hülye vagyok amiért ezzel vacakolok, amúgy is kártékony a legtöbb

- nekem tetszik egy épület, minden ismerősöm szerint ocsmány és vak vagyok ha nekem tetszik

(Ez csak pár példa, amúgy tudnék írni még sokat. Lényeg hogy mindenféle témában ez van.)

Ezek után már inkább nem is mondom másoknak, ha valami tetszik. Pedig sok dolgot élvezek az életben.

Rendben, ezek is vélemények de ezek után miért csodálkoznak ha inkább megtartom magamnak ha valaminek örülök? Miért én vagyok a negativ, meg a savanyú?

Csak az számít pozitívnak aki ugyanannak örül mint a környezete? :D

Ilyenkor mi a megoldás? Hallgassak, vagy hazudjak hogy nekem is az tetszik ami nekik?

2023. aug. 28. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj semmit és meg se kell hallani az ilyen emberek hangjait.

Veled egyívásúval társalogj.

2023. aug. 28. 13:45
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen, egy ideje nem mondok semmit, pont ez a baj, kapom hogy nekem semmi se jó.

2023. aug. 28. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Válts társaságot.

A nyárral kapcsolatban meg amíg nem dörgölöd mások orra alá, akiknek viszont tényleg kellemetlen, addig nincs baj. Nekem egész gyerekkoromban nem volt 40°C nyáron, és volt rendesen 4 évszak, rendes átmenet, télen mínuszok, több cm hó, azért ez nekem hiányzik. Nemrég azon szaladt fel a szemöldököm, hogy valaki azt kommentelte, hogy 35°C az még nem nyár. Nem tudom, hogy ő melyik földrészen nőtt fel, hogy így érzi. Szóval az optimális, ha megértő vagy azokkal, akiknek ez nem kellemes. Én például jobban bírom a hideget, de van olyan kollégám, akinek rossz a hőháztartása (valami egészségügyi háttere van), nagyon hideg a keze, eszembe nem jutna ezért piszkálni, hogy ne nyafogjon már ha hideg van.

Bocs, hogy erre kicsit kitértem, csak ez aktuálisan pont egy szemléletes példa, és te adtad a labdát hozzá.

Viszont ha te normálisan kommunikálsz, akkor egyszerűen csak nem jó közegben mozogsz.

2023. aug. 28. 14:00
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem akarom megszakítani a kapcsolatot a teljes rokonságommal, minden volt osztálytársammal, minden haverommal és felmondani.

Ha csak pár ember lenne ilyen velem akkor persze, egyszerüen kerülném őket.

A melegről pl. úgy szoktam beszélni hogy “hú én élvezem ezt is, de amúgy nem irigylem aki nem szereti a meleget” stb. Tudom hogy sokan utálják és sokan kifejezetten rosszul viselik egészségügyileg, tekintettel vagyok rájuk. (Cserébe ez nem mindig valósul meg, múltkor mikor leesett egy havi csapadék egy éjszaka alatt, és az utcánkból szivattyúzni kellett éjjel a vizet akkor többen is úgy fogalmaztak hogy így jártak az ott lakók. 🙃)

2023. aug. 28. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A barátaidat azért megválogathatnád jobban is, még ha a családot és a kollégákat nem is.
2023. aug. 28. 14:22
 6/12 A kérdező kommentje:

Direkt havert írtam, nem barátot. 😅

Igazi közeli barátom 1 van, ő nem csinálja ezt.

2023. aug. 28. 14:26
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

A társaságod a szar, nem a te izléseddel van a baj! Inkább szép lassan, fokozatosan építsd le ezeket az embereket, mert, ha nem teszed meg akkor tönkreteszik az életedet. (Ha még nem tették meg!)

A rokonokkal sem kell foglalkozni. Évente egy karácsonyi képeslap és csókolom...

Akik mindent leszaroznak, azoknak valószínűleg olyan a saját életük és azt akarják, hogy a tied is az legyen!

Mikor voltak ők utoljára moziban? Ha régen, akkor irigylik tőled azt is. Utálják a nyarat? Fogadjunk, hogy télen meg azért sírnak, mert hideg van. Az ilyeneknek minden szar! Nem tudnak örülni mások örömének, irigylik tőled a levegőt is.

Te is tedd azt amit ők! Szard le őket! Majd lesznek olyan igazi barátaid, akik tudnak veled örülni!

A kollégákkalsem kell foglalkozni, nem is vagy köteles barátkozni velük.

Viszont, ha nem akarsz megszakítani semmilyen kapcsolatot akkor vagy boldogtalan leszel, vagy te is olyan savanyú szar alak leszel, mint azok akik most kiölnének belőled minden örömöt.

2023. aug. 28. 15:47
 8/12 anonim ***** válasza:
34%

Semmi gond, ha nem akarod, csak akkor ne panaszkodj, ugyanis senkit nem tudsz megváltozatani.

A hallgatás és a hazugság is hosszú távon még komolyabb belső feszültségekhez vezet, mint amiben most vagy.

De ha még nem látod sajnos, hiába írjuk.

Környezetet kell váltani. Ha kell, akkor mindenkit. Egy életed van, basszus, így akarod leélni?

2023. aug. 28. 16:17
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy irigység, a filmnél pl az ismerőseim mást néztek és szerintük csak az volt jó.

A telet meg többen is tényleg imádják.

Inkább mint tök egyedül csórón (a szakmámban csak fele ennyit fizető állást találnék) magányosan.

2023. aug. 28. 16:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Neked kell meghúznod a határaidat. Helyetted senki nem tud cselekedni. Rám sokáig mondták, hogy nem vagyok kitartó, mert sok dolgot abbahagytam, pici gyerekkoromtól. Balett (ovis koromban), néptánc, zongora (2 idegbeteg tanárt fogtam ki, ráadásul rövidek az ujjaim), ezek általános iskolás koromban, akkor persze még nem tudtam megfogalmazni, miért hagytam félbe ezeket, felnőttként már jobban ráláttam a miértjeimre, gyerekként egyszerűen csak érzésre cselekedtem, és szerencsére nem erőltették. Csak elkönyveltek olyannak, amit írtam az elején, hogy mindent feladok.

Azért ez később nyilvánvaló lett mindenkinek, hogy tudok kitartó lenni a megfelelő dolgokban, amik engem is érdekelnek, amik mennek, amikben van sikerélményem, csak ezeket nekem kellett megtalálnom. Gyerekként a szüleim az akkor népszerű dolgokkal próbálkoztak a lehetőségeiken belül. Ezért én nem hibáztatom őket. Jó voltam a nyelvtanulásban, ovis koromban nagyon könnyen tanultam nyelvet ovis különórán, aki jött hozzánk, mondta is nekik, hogy jó lenne abba a suliba mennem, ahol ő tanít, de tőlünk nagyon messze volt ez a lehetőség, így ez elúszott. De vannak olyan dolgok, amikre meg akkor nem is nagyon lett volna elképzelésük, hogy hogyan tudtuk volna kiaknázni, később kerültek fókuszba, például amit dolgozom, az is egy viszonylag fiatal szakterülete a tanult szakmámnak. Annyira, hogy amikor államvizsgáztam kicsit több, mint 10 éve, ilyen munka Magyarországon még nem létezett.

2023. aug. 28. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!