Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » T i vármegyének mondjátok/írjá...

T i vármegyének mondjátok/írjátok a megyéket, vagy maradtatok a megyénél?

Figyelt kérdés
Persze, hivatalos ügyintézéseken kívülre értem a kérdést.
2023. aug. 16. 16:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Megyének mondom továbbra is.

Nem is értem, mivel indokolták, hogy át kell nevezni a megyéket vármegyére...

2023. aug. 16. 19:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még nem ejtettem ki se a megye, se a vármegye szót, mióta átnevezték.

A Moszkváról meg annyit, hogy mondtam múltkor a 11 évesemnek, majd gyorsan javítottam, hogy bocsi, Széll Kálmán tér, mire rávágta, hogy nyugi, tudja, mire gondolok, hívhatjuk Moszkva térnek ő is szokta. Na ennyit a boomerekről :D

2023. aug. 16. 21:00
 13/23 anonim ***** válasza:
27%

Amikor Moszkva ter volt, a kornyekbeliek Kalefnek hivtak.

39F incel

2023. aug. 17. 11:16
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is MEGYÉNEK hívom a mai napig!

Ami a Moszkva teret illeti, az régen is Széll Kálmán tér volt eredetileg, mint ahogy most vissza kapta a nevét, ami 1929-1951 között viselte a nevét, majd 1951-2011 között kapta a Moszkva tér nevet.

De nekem is Moszkva tér marad mindvégig!

2023. aug. 18. 00:10
 15/23 anonim ***** válasza:
78%

Rettentően zavar a vármegye kifejezés. Ha hangosan olvasok fel cikket a netről, szándékosan úgy olvasom fel, hogy mindegyik "vár" előtagot elhagyom, különben idő kell mire mindenkinek leesik, hogy miről is van szó pontosan. Mintha valami 1800-as évekbeli hírt olvasnék, olyan hangzása van.

"Csongrád-Csanád vármegyét" is csak simán Csongrád megyének hívjuk, nem Csanádozunk meg vármegyézünk. Minek kellett belevenni a megye nevébe még a Csanádot is? Tudjátok hány település van abban a megyében, amelyik úgy kezdődik, hogy Csanád??? 1!!! Egyetlen egy! Csanádalberti. Egy 400 fős kis apró település a megye legszélén, a peremén. Na, ezért tényleg át kellett nevezni az egész megyét, sok értelme volt...

2023. aug. 18. 02:46
 16/23 anonim ***** válasza:
51%

Talán megint a középkorban élünk, hogy a "kedves" kormányunk gondolt egyet és elkezdi az egész országot átnevezni???

21. században élünk, nem a középkorban!

2023. aug. 18. 14:05
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 02:46

Van ott mégg több is...

Csanád, Csanádpalota, Csanádapáca

2023. aug. 18. 14:12
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

17,

Félig igazad van, megkövetem magam.

-Olyan nevű település nincs, hogy Csanád. Csongrád nevű város van, Csanád nevű nincs. Se község, se falu. Tehát ez tévedés.

-Csanádpalota tényleg Csongrád megyében van. Tehát + 2558 fő. Ebben igazad van.

-Csanádapáca az már Békés megye, nem Csongrád. Ez megint tévedés.

Tehát akkor helyesen: Nem egy, hanem összesen két! település van Csongrád-Csanádban, ami Csanáddal kezdődik.

Ezen kívül van még egy harmadik település is a megyében, de az nem Csanáddal kezdődik, hanem Csanáddal végződik. Magyarcsanád, 1315 fő.

A 3 település összesen: Csanádalberti 434 fő, Csanádpalota 2558 fő, és Magyarcsanád 1315 fő, összesen: 4307 fő.

Csongrád megye (vagyis Csongrád-Csanád vármegye) teljes népessége 406.205 fő. Vagyis jól látható, hogy a lakosságnak kb. 1%-a lakik a megyében olyan településen, amely Csanádhoz tartozik. Szóval ezért az 1%-ért kellett Nevet változtatni, közokiratokat lecserélni, közintézményeket átnevezni, táblákat kicserélni stb. A lényegen nem változtat, hogy 1 pici település, kettő vagy három, a lényeg a lakosság 1%-án van. Ez mutatja, hogy mennyire fontos volt ez a névváltoztatás, hogy egy egész megyét fontosnak tartott valaki (konkrétan Lázár J.) átnevezni, 1%-nyi lakosság miatt.

2023. aug. 18. 16:04
 19/23 anonim ***** válasza:
Ez is igaz jogos!
2023. aug. 18. 17:53
 20/23 anonim ***** válasza:
58%
Fel is rúgnám èlőben azt, aki vármegyèzik.
2023. aug. 18. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!