Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » T i vármegyének mondjátok/írjá...

T i vármegyének mondjátok/írjátok a megyéket, vagy maradtatok a megyénél?

Figyelt kérdés
Persze, hivatalos ügyintézéseken kívülre értem a kérdést.
2023. aug. 16. 16:04
A kérdező szavazást indított:
megye
vármegye
58 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Poénból szoktuk vármegyének hívni a barátaimmal, de akkor az egész mondatot túlzó régiességgel fogalmazzuk. :D Amúgy nem. Mondjuk nekem a Moszkva tér is Moszkva tér, szóval nem mostanában lesz hogy megszokom az új nevét...
2023. aug. 16. 16:07
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Nyilvan megyenek mondom, mint ahogy a ter is Moszkva ter.
2023. aug. 16. 16:11
 3/23 anonim ***** válasza:
10%
Nem, a Moszkva tér már Széll Kálmán tér, csak ti boomer-ek vagytok és képtelenek vagytok elfogadni a változásokat.
2023. aug. 16. 16:14
 4/23 anonim ***** válasza:
93%
28 vagyok, nem boomer. :) #1-es válaszoló voltam
2023. aug. 16. 16:20
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is Moszkva tér és megye. Sőt, néha Felszab tér, nem Ferenciek tere. Sőt, néha a Sasadi úti buszmegállót is Osztyapenkónak hívom (a rendszerváltás előtt ott állt Osztyapenkó szovjet tábornok szobra). Esetleg Élmunkás híd a Ferdinánd híd helyett.
2023. aug. 16. 16:45
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
Megyének hívom, de valszeg mert nem túl gyakran kell bárhogy hívnom őket, így nem rögzül az új név, túl gyakran nem szoktam a megyékről társalogni. Ellenben a Széll Kálmánt viszonylag hamar megszoktam, mivel így mondják be a járműn is, így tudok rákeresni, stb.
2023. aug. 16. 16:48
 7/23 anonim ***** válasza:
84%
Csakis megye!
2023. aug. 16. 17:40
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

Megye. A vármegye táblát két hónapja leloptuk részegen az egyik út mellől.

A Moszkva tér is Moszkva tér marad, én értem, hogy régen Széll Kálmán nevét viselte, de ha meg akarják tisztelni Széll Kálmánt, akkor nevezzenek el róla egy új teret, a Moszkva meg maradjon Moszkva tér. Az is a történelmünk része, hogy 40+ évig szovjet megszállás alatt voltunk, és akkor is, de még utána is így hívták ezt a teret. Ennek nem kéne adózni? Mementót állítani, mint a cipők a Dunaparton?

Ugyanígy nem vagyok hajlandó az Árpád hidat Göncz Árpád városközpontnak hívni. Nincs bajom azzal az emberrel, csak na, ezt a megállót hívták valahogy. Nevezzék el a parkot Göncz Árpád parknak, azt el tudom fogadni, az átnevezett megállót nem.

És nem vagyok boomer, 28 vagyok és 11 éve élek csak Budapesten.

2023. aug. 16. 17:55
 9/23 anonim ***** válasza:
78%
Magasról és vastagon teszek arra, hogy néhány fontoskodó barom azzal próbálja meg "beírni magát a történelemkönyvekbe", hogy időről-időre átnevez valamit vagy valakit. Számomra megmarad a Népköztársaság útja, az November 7- tér, a Lenin körút, A Moszkva tér, az Árpád híd, a Marx-tér, Engels tér - és minden úgy, ahogyan megismertem. Jöhet a gondolatrendőrség! :DDD
2023. aug. 16. 19:24
 10/23 anonim ***** válasza:
73%
Tüntetőlegesen csakis megyének hívom.
2023. aug. 16. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!