Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha valakinek nincs telefonszám...

Ha valakinek nincs telefonszáma, az mit ad meg ha kötelező lenne a telszám megadása?

Figyelt kérdés

Nagyon sok űrlapnál, ügyintézésnél kötelező megadni telefonszámot.

Ilyenkor milyen számot ad meg az akinek nincs?

(Bónuszkérdés: miért kötelező mindenhol?? Pl ha bolti átvétellel rendelek valamit ami van is a boltban, akkor minek ehhez telefonszám, lakcím, minden?? Vagy egy mozijegy vásárláshoz? Bankszámla nyitáshoz?)

2023. aug. 15. 17:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nem fognak feleslegesen hívogatni, nyugi. Mert úgy látom, hogy leginkább ettől tartasz. De bármi előfordulhat, ha rendelsz valamit az üzletbe. Én rendszeresen veszek így dolgokat, és annyi minden előfordult már... Ha pl. nem jön meg az áru, vagy kiderül, hogy mégsem elérhető az az áru, vagy elérhető, de bontott, nincs az az áru, de van egy hasonló ott helyben, stb. ... És igazából ilyenkor azért ha fel tudnak hívni, mert általában felajánlanak valami olyan megoldást, amivel még jobban is jársz. Ezt áltlában csak telefonon szokták mondani, emailben nem nagyon fognak így egyezkedni veled.
2023. aug. 15. 17:53
 12/24 anonim ***** válasza:
Az az általános eljárás, hogy bekérik az adatot. Ne a te aktuális egyedi példádat vedd alapul, hogy most épp készleten van a dolog és nem indokolt telefonszámot kérni. Nyilván úgy van felépítve a rendszer, hogy minden eshetőségre kész legyen, így van olyan eset amikor igenis számíthat hogy meg van adva a számod és gyorsan elérnek. Ezt nem látja senki előre, így egyszerűbb bekérni és nem felhasználni, mint nem bekérni, és utólag kínlódni azzal hogy valahogy elérjenek.
2023. aug. 15. 17:59
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

"De ha holnap én bemegyek az áruért a boltba, akkor minek akarnak hívogatni?"

És ha nem mész be? És holnapután sem, meg később sem, mert meggondoltad magad és mégsem kell az áru?

Ők meg tudni akarják, hogy csak elfelejtetted vagy meggondoltad magad. Tartsák még neked az árut, vagy eladhatják másnak?

Pont az ilyen mindenen fönnakadó, szőrszálhasogató emberek miatt kell elsősorban, mint amilyen te is vagy.

2023. aug. 15. 18:06
 14/24 anonim ***** válasza:
Azt tegyük hozzá, bár a telefon önmagában nem személyes adat, a meglétéhez alapvetően mégis személyes adatok (adategyeztetés, előfizetés) kellenek így az illetőt probléma esetén vissza lehet követni jogi úton.
2023. aug. 15. 18:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Nekem smsbe is szokott jonni ertesito, ami jo mert ha vmiert pl nem lenne netem, akkor mar meg is szivnam. (Van ahol amugy nem kotelezo megadni) De akinek telefonja sincs annak email se er sokat, vagy egesz nap a gep elott ul? 😀 Amugy gondolom nem fognak tobb kulonbdozo kitoltesi feluletet csinalni az alapjan h te mivel fizetsz, hogy veszed at stb.
2023. aug. 15. 21:25
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem, a legnagyobb bajom:

- eladják a telefonszámot, én meg kapom a napi 80 spam hívást

- kb emiatt kell fenntartanom egy előfizetést…

Ha nem megyek érte akkor nyilván nem kell. Ne anyáskodjanak, felnőtt vagyok. (Amúgy ha nem megyek érte, akkor nekem kellene szólni nekik. Szoktam is dobni egy emailt ilyenkor.)

Sajnos még van telefonom, de igazából szívesen lemondanám, fölöslegesnek érzem. És igen, internetet egész nap elérem, de telón csacsogni nem nagyon tudnék amúgy se.

Amúgy a kérdés hazafele a vonaton jutott eszembe, van egy szakasz ahol nincs térerő egyáltalán, semmilyen hálózaton. Ott is vannak házak, eszembe jutott az ottaniaknak milyen lehet telefon nélkül. (Gondolom van számuk, de amúgy se működik ha épp otthon vannak)

2023. aug. 16. 06:49
 17/24 anonim ***** válasza:

"eladják a telefonszámot, én meg kapom a napi 80 spam hívást"

Ilyen nincs.

2023. aug. 16. 08:18
 18/24 A kérdező kommentje:

Hogy a fenébe ne lenne? :D

2023. aug. 16. 08:30
 19/24 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy ilyet nem tehet. Ha kapcsolattartási célra kezeli, nem adhatja el marketing célra. Adatvédelmi hatóság milliókra bünteti az ilyet, még megkockáztatni sem éri meg. Ha marketing célra kéri, azt fel kell tüntetni, meg elolvasod az adatkezelési tájékoztatóban.

Másrészt meg van adva vagy 20 oldalon a számom évek óta, hogyhogy még nem hívott senki azóta sem? Nem napi 80 hívás egy oldal által, hanem nulla.

Ne legyél paranoid. Egyáltalán nem éri meg a telefonos kapcsolatfelvétel és reklámozás, mert drága. De mondok jobbat: ha mégis fel talál valaki hívni, akkor kimondod a varázsmondatot, és 20 másodpercen belül vége a történetnek: kérem töröljék a számomat.

2023. aug. 16. 08:37
 20/24 A kérdező kommentje:

Szabad != lehet

Attól még hogy nem szabályos, simán megteszik.

Olyan mintha azt írnád, nem létezik gyorshajtás, vagy lopás, vagy hasonló mert illegális. Ugyan már.

2023. aug. 16. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!