Magázás, tegezés igazából a korod jelzésére mintsem tisztelet kifejezésére szolgál?
Tudom hogy ezzel a tisztelet kifejezése elmélettel magyarázzák hogy ha valakit magáznak, de én úgy vettem észre hogy ez téves.
Egészen egyszerűen ez azt jelzi hogy külsőre még relatíve fiatalnak vagy inkább már érett felnőttnek látszol és vagy idősnek.
Aki még fiatalnak látszik mondjuk max. 30-35 éves korig (persze ez mindenkinél változó külsőtől függően, genetikától stb.) azt tegezik aki pedig már nem fiatalnak azt magázzák (általában).
Valahol a tisztelet megadása az idősebbek, viszont szerintem a tisztelet megadását, nem feltetlen a tegezés, vagy a magázás adja meg, hanem, hogy milyen módon, hangnemben, milyen szavakkal, stílusban beszélsz a másik emberrel.
Azaz magázva is lehet, valaki tiszteletlen, bunkó stb a másikkal, mert olyan a beszédje a stílusa, a hangneme és tegeződve is lehetünk valakivel tisztelettudóak, udvariasak, ha megfelelő szavakkal, hangnemmel kommunikálunk vele.
Szerintem tisztelet illetve bizonyos szinten távolságtartás kifejezésre is szolgál.
44 éves nő vagyok,az orvosom kb.30,de eszembe nem jutott letegezni,vagy akár csak felajánlani,hogy tegeződjünk.
Nyilván,ha pl.szórakozóhelyen ismerem meg őt,akkor viszont eszembe nem jutna magázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!