Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Akit érint, hogyan viseli el...

Akit érint, hogyan viseli el az életszínvonal visszaesést?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, aki alapból keveset keresett, és most egyre kevesebbet ér a pénze. Vagy közepesen keresett (400),de az egyre kevesebb mindenre elég? Hogy viseli el, hogy más meg utazik, étterembe jár, nem aggódik a holnap miatt?
2023. júl. 7. 08:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Persze, elég kiborító. De mégis az a legracionálisabb szerintem, ha a kaján spórolok. Mert van az a pár hobbim, ami az örömet is adja az életembe, azon nem szívesen spórolnék, én igazából a rezsin se szeretek spórolni, mert nem szeretek fagyoskodni egész télen például. Még azon lehet spórolni, és azon szoktam is, hogy ruhákat sokkal ritkábban veszek. Végülis vannak régi ruháim, amik még használhatóak. Csak azért mostmár nem megyek el a boltba, hogy hátha találok valami szépet.
2023. júl. 8. 08:41
 12/12 anonim ***** válasza:

Engem kegyetlenül nyomaszt és felháborít.

Év közben nem zavart ennyire (szinte sosem járunk étterembe, nagyon ritkán rendülünk ételt házhoz, más dolgot is csak elvétve), pedig állandóan ott motoszkált a fejemben, hogy milyen pofátlanul magas árak vannak, rekord magas infláció és VAT mellett, ami elég kontrasztos a rekord alacsony bérezéssel az EU-ban.

Még nem nyúltunk a tartalékokhoz, és remélem ez így is marad, illetve mindig is odafigyeltünk az árakra, de most még inkább. Mára már csak heti 1x megyünk boltba (+ 1-2 alkalommal pékségbe, vagy a húsoshoz, tojásoshoz), de az a boltjárat is annyiból áll, hogy nem nézelődünk, megvesszük a listára írt dolgokat, abból is egyre inkább a saját márkásakat, még olcsóbbakat. Lemondtam az erőnléti edzőm bérletéről, ruhákat még kevesebbet veszünk.

Ami viszont most kicsit nehezebb; tele van a közösségi média mindenki nyaralós, bulizós képeivel, és hiába nem voltam aktív ilyen felületeken, most még inkább nem nézem. Nekünk ilyenre most nem igazán van pénzünk.

2023. júl. 22. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!