31 évesen bunkóság egy huszonéves vagy szinte egyidős kiszolgáló hölgynek sziát köszönni? Én úgy gondolom,hogy nem.
A 10-esnek még akkor is úgy köszönnék, hogy "csá g*ci", ha 90 éves lenne, mikor én 30.
A korral nem jár együtt a tisztelet automatikusan, csak sokan szeretnék magukat emiatt felsőbbrendűnek hinni. Azt hiszik, ha magázzák őket, akkor valakik. Ez a valóság.
Nem véletlen, hogy fejlettebb országokban nincs is magázódás.
Szerintem nem az, főleg, hogy egy kiszolgálóval az interakció csupán percekig tart, úgyhogy tulajdonképpen nem is igazán számít az egész. Én is eladóként dolgozom most, baromira nem emlékszem már arra sem, hogy az előző ember, akit kiszolgáltam, hogy köszönt, nemhogy mondjuk valaki az azelőtti nap...
Olyan személlyel érdemes szerintem ezt a magázódás-dolgot erőltetni, aki látványosan idősebb és/vagy hosszabb távú kapcsolatra számítasz vele, például egy felettessel, és általában egy idő után ők is fel szokták ajánlani a tegeződést, én legalábbis ezt tapasztaltam eddig.
A magázás nem a tisztelet, hanem a távolságtartás eszköze.
Nem bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!